pdf文档 河南省南阳一中2022年秋高二第三次月考英语答案 VIP文档

1.22 MB 8 页 0 下载 0 评论 0 收藏
语言 格式 评分
中文(简体)
.pdf
3
概览
高二第三次月考英语答案 1 高二第三次月考英语答案及解析 阅读理解1-3 ACB 4-7 CDBA 8-11 DABC 12-15 ADCB 16-20 GFCEA 完形填空一21-25 BCAAD 26-30 CBDCB 31-35 DAADB 36-40 BDCCA 完形填空二41-45 BDCAB 46-50 CDABC 51-55 ADCAB 56-60 ADBCD 语法填空61.had been planted 62.fortune 63.whose 64.ambitious 65.and 66.dried 67.between 68.A 69.to display 70.further 单句填空71.to be seen 72.assistance 73.to operate 74.Impressed 75.has been announced 76.illogical 77.with 78.permitting 79.why 80.financially 短文改错1.organizes-------organized 2.the short opening-------the 改a 3.inspired-------inspiring 4.Hundred------Hundreds 5.The matches was-------were 6.Final-------Finally 7.calling-----called 8.played with---------去with 9.best 后加to 10.but 改and 书面表达 Dear Madam/Sir, I'm Li Hua, a middle school student from China, knowing from the Internet that international volunteers from all over the world are welcomed by your summer camp in Singapore, I am writing with the purpose of applying for the position as a volunteer. In the first place, I have a great command of English, enabling me to unexpectedly rank first in the national English speech contest hosted by China Daily last year. Moreover, I possess the similar volunteer experience, which absolutely offers me extra credits. Last but not least, outgoing and optimistic by nature, not only can I introduce the splendid Chinese culture to international students but also I can learn from others. I'm convinced that I will be qualified for the position and I would appreciate it if considered. Nothing can delight me so much as your early response. 答案详解 A 篇 【导语】本文是一篇应用文。文章主要介绍了几个适合青少年的志愿者活动。包括服务的 国家、内容和技能要求等情况。 1.A 细节理解题。 根据第一部分Volunteering activities Website Manager 下的描述“Update and manage the website as needed(根据需要更新和管理网站)”可知,这份志愿者工作与电脑网站 有关,而其他几项工作与电脑无关。故选A。 2.C 细节理解题。根据第二部分Student Service Learning 中的描述“Volunteers will take part in the completion of building a primary school (志愿者将参与一所小学的建成)”可知,志愿者 在这份工作中,将参加帮助建设当地的一所小学。故选C。 3.B 推理判断题。结合第一部分Volunteering activities Website Manager 的描述“Update and manage the website as needed. There is extreme flexibility in this volunteer opportunity so the individual needs will vary depending on where the person lives (根据需要更新和管理网站。这 个志愿机会非常灵活,因此个人的需求将根据个人居住的地方而有所不同)”和最后一部分 Translation Spanish-English 的描述“No related costs. The volunteering is online with flexible arrangement of hours. (无相关成本。志愿活动在网上进行,时间安排灵活)”可知,这两份工 高二第三次月考英语答案 2 作都是在网络上进行。由此推知,参加活动一和活动四的志愿者的工作时间很灵活。故选 B。 B 篇 【导语】这是一篇记叙文。短文叙述了作者对书店的喜爱。 4. C 推理判断题。根据第二段“when Amazon was mostly known as a river in South America, phones were not smart and bookstores were dotted around cities.” (当时亚马逊在南美洲被称为 一条河,手机还不智能,书店遍布城市各处)推知,20 世纪90 年代末实体书店很受欢迎。 故选C 项。 5. D 细节理解题。根据第三段“We’d sip our coffee and read each other interesting paragraphs from books we found.” (我们喝着咖啡, 互相读我们找到的书中有趣的段落) 和最后一段“And if there’s coffee nearby, even better.”(要是附近有咖啡就更好了)可知,作者喜欢边看书边 喝咖啡。故选D 项。 6. B 细节理解题。根据倒数第二段“Friends described the feeling of discovery and exploration, the calming serenity(宁静) of being surrounded by words and ideas. My wise friend Greg said, “Bookstores are like the best parties; You may discover a new friend or join an unexpected conversation with a simple turn of your head.” (朋友们描述了发现和探索的感觉, 被文字和思 想包围的宁静。 我睿智的朋友格雷格说: “书店就像最好的聚会; 你可能会发现一个新朋友, 或是通过简单的转头就加入一个意想不到的对话)可知,作者的朋友们认为实体书店是灵 感的源泉。故选B 项。 7. A 推理判断题。通读全文且根据第二段“My love for bookstores is, without a doubt, partly nostalgic(怀旧的)”(毫无疑问,我对书店的热爱在一定程度上是怀旧的)以及下文的具体 叙述可知,作者写这篇文章的目的是分享她对书店的喜爱。故选A 项。 C 篇 8.D 细节理解题。根据第一段尾句“A new study by scientists at Atlanta’s Emory University seems to indicate that‘man’s best friend’ does indeed know what the owner is saying.”可知,亚特 兰大埃默里大学的科学家进行的一项新研究似乎表明“人类最好的朋友”确实知道主人在说 什么,并结合全文可知,该研究的目的是测试狗是如何理解主人的话的,故D 项正确。 9.A 推理判断题。根据第二段第一句“The researchers began by asking the owners of twelve dogs of various kinds to train their pets to identify two toys of different materials, such as a toy animal and a ball.”并结合该段内容可知,该段主要介绍了研究的过程,包括让不同品种的狗识 别不同材料的玩具等,据此可知,该段旨在介绍研究的过程,故A 项正确。 10.B 推理判断题。根据第四段前两句“Something even more interesting...This is the exact opposite of what happens in human brains, which get more active at the sound of familiar words.” 可知,对于不熟悉的词语,狗的大脑呈现出高水平的神经活动,而人类的大脑则相反,故B 项正 确。 11.C 细节理解题。根据最后一段第一句“However, though your pet may understand human speech, the scientists recommend using visual signals and smell for training.”可知,尽管狗可能 理解人类的语言,但科学家们建议使用视觉信号和嗅觉来训练它们,故C 项正确。 D 篇 【导语】本文是一篇新闻报道,主要讲的是今年7 月,印第安纳州运输部和Purdue 大学宣 布了开发世界上第一条非接触式无线充电混凝土高速公路的计划,文章对这个计划所面临 高二第三次月考英语答案 3 的挑战进行了分析。 12.A 推理判断题。根据第三段的“While the idea is similar to cellphones that charge wirelessly, there is a significant difference: charging with a 10-to-15-inch gap. “The cellphone touches the surface to charge, so it’s pretty strongly coupled (连接),” Nadia Gkritza, a professor at Purdue University said. “Whereas now, if we increase the so-called air gap, the coupling weakens and so does the power transfer.”(虽然这一想法与无线充电的手机类似,但有一个显著的区别:充电 间隙为10 到15 英寸。Purdue 大学教授Nadia Gkritza 说:“手机接触表面充电,所以两者耦 合非常紧密。”“而现在,如果我们增加所谓的气隙,耦合减弱,动力传递也会减弱。”)”可 知,作者提到手机充电的目的是强调道路充电的难度。故选A。 13.D 推理判断题。根据第四段Mauricio Esguerra 所说的话“The vehicle industry is so busy with making batteries, making software, so that making them deal with inductive (电感应的) charging right now is a priority which is far away. The spirit of this project is to concentrate first on the technical challenges of showing that it works.(汽车行业正忙于制造电池和软件, 因此让 他们现在就处理感应充电是一个遥远的优先事项。这个项目的精神是首先把精力集中在证 明它有效的技术挑战上)”推知,感应充电是汽车工业处于早期阶段的一项技术。故选D。 14.C 细节理解题。根据最后一段的“There are, however, legal barriers, Ms Gkritza said, “For example, in Indiana, if you’re not a utility (公共事业),” you cannot resell electricity. So, if you’re the roadway operator, you cannot charge the vehicles for the electricity they consume. Also, there are difficulties in using the interstate right of way right now to build this infrastructure. There are certain laws that need changing before this becomes a reality.”(然而, Gkritza 女士表示, 这里存 在法律障碍, “例如, 在印第安纳州, 如果你不是公用事业公司, 你就不能倒卖电力。 所以, 如果你是道路操作员,你不能按车辆消耗的电力向它们收费。此外,现在使用州际通行权 来建造这些基础设施也存在困难。 在这成为现实之前, 有些法律需要改变。 ”)”可知, Purdue 团队最担忧的是政府规定,故选C。 15.B 主旨大意题。通读全文,尤其是第二段的“In July, the Indiana Department of Transportation and Purdue University announced plans to develop the world’s first touchless wireless-charging concrete highway.(今年7 月,印第安纳州运输部和普渡大学宣布了开发世 界上第一条非接触式无线充电混凝土高速公路的计划。)”,第三段的“Whereas now, if we increase the so-called air gap, the coupling weakens and so does the power transfer(而现在, 如果 我们增加所谓的气隙,耦合减弱,动力传递也会减弱)”,第四段的“A big challenge is clearly on the vehicle side(很大的挑战显然来自汽车方面)”和最后一段的“There are, however, legal barriers(然而, 还有法律障碍)”可知, 本文主要讲的是今年7 月, 印第安纳州运输部和Purdue 大学宣布了开发世界上第一条非接触式无线充电混凝土高速公路的计划,文章对这个计划 所面临的挑战进行了分析,因此最好的题目是B 选项“Could roads recharge cars?(道路能给 汽车充电吗?)”。故选B。 七选五 【导语】这是一篇说明文。文章介绍了好的语言学习者是如何学习语言的。 【16 题详解】 根据前文“A lot of people think that they are not good at learning a new language.(很多人认为 他们不擅长学习一门新语言)”及后文“Good language learners look for opportunities to hear and use the new language outside of the classroom on a daily basis and consequently learn the 高二第三次月考英语答案 4 language more quickly.(好的语言学习者每天都在课堂外寻找机会听和使用新语言,从而更 快地学习语言)”可知,空处应该和上文是转折关系,同时引起下文,指出虽然很多人不认 为自己不擅长学习一门语言,但是我们可以向优秀的语言者学习,G 项“However, we can learn from good language learners to become better at languages.(然而, 我们可以从优秀的语言 学习者那里学习,以提高语言水平)”承上启下。故选G。 【17 题详解】 根据后文“For instance, they can talk to salesmen, join sports clubs, or even talk to people in coffee stores. They might read newspapers and magazines in that language, watch movies, listen to podcasts, or join chat rooms.(例如,他们可以与销售员交谈,加入体育俱乐部,甚至与咖 啡店的人交谈。他们可能会阅读该种语言的报纸和杂志,看电影,听播客,或者加入聊天 室)”可知,后文列举的都是在某种语言环境中学习该种语言的途径,承接了F 项“If they’re studying in a country where the language is spoken, this is easy to do.(如果他们在一个说这种 语言的国家学习,这很容易做到)”。故选F。 【18 题详解】 根据后文“The point is that good language learners are creative and do not easily give up.(关键 是,好的语言学习者是有创造力的,不会轻易放弃)”可知,好的语言学习者会通过多种途 径去表达自己,C 项“If that does not work, they might even try drawing it or acting it out.(如果 这不起作用,他们甚至可能尝试画出来或表演出来)”中的画出来或表演出来是创造力的一 种体现。故选C。 【19 题详解】 后文“As a result, instead of being embarrassed by a mistake or getting frustrated when they do not understand, they see it as gaining a learning opp
下载文档到本地,方便使用
共 8 页, 还有 1 页可预览, 继续阅读
文档评分
请文明评论,理性发言.