长沙市雅礼教育集团2021-2022学年高二下学期期末考试英语试题答案解析
1.58 MB
6 页
0 下载
0 评论
0 收藏
| 语言 | 格式 | 评分 |
|---|---|---|
中文(简体) | .pdf | 3 |
| 概览 | ||
1 雅礼教育集团2022 年上学期高二英语期末考试答案解析 第一部分听力 参考答案 1-5. BACAB 6-10. CABCA 11-15. CACBB 16-20. ABACB 听力原文 Text 1 W: The sports meeting starts at 8:30. M: It has been delayed to 8: 45. But to get a good seat, we should aim to get there fifteen minutes earlier. Text 2 M: I heard you are going to drive to New York this weekend. W: Oh, I’ve changed my mind. I think flying will be more comfortable. Text 3 W: Good to see you. You look fitter and better. M: Thanks. I had a lot of exercise and have been drinking vegetable juice every day. Text 4 M: Why are you studying English? W: I work at the front desk of a big hotel here. We have a lot of guests from America, so I want to improve my listening and speaking skills. Text 5 M: How can I help you, madam? W: Yes, officer. I want to report a robbery. It happened about two hours ago. Text 6 M: How are you getting on with your studies? W: Pretty well. We are busy preparing for the College Entrance Examinations. M: Do you think you can pass the exams? W: Yes, I think so. They aren’t likely to be very difficult. M: I am very glad to hear that. What do you want to do when you leave school? W: I want to go to a teachers’ college. I want to be a teacher. M: Why? W: You know that my hometown is not very rich. Many children there can’t afford to go to school. So I want to do something for them. M: That sounds great! All the best! Text 7 W: Hi, my name’s Mary Jackson and I have a friend Susan, whose son Bobby is taking gymnastic lessons from you. She suggested I call you. M: OK. Will the lessons be for yourself or a child? W: They will be for myself. My son’s only three and I’d like him to start taking lessons next year. M: Very well. Do you like sports or do you have another reason for taking up lessons? W: I like sports. M: Then what would you like to learn? W: I’d like to learn how to be a gymnast. I also want to help my son study gymnastics. M: Good. We’ll fix a date then. W: Thank you! How about on the weekend?Can you spare some time? M: OK. I’ll just check my calendar and call you later when I know for certain. Bye! Text 8 M: Hello. This is Mark speaking. W: Hi!This is Barb. Why didn’t you come in today? 2 M: Oh, we held a party for David to say goodbye to him last night. I’m afraid I drank too much and I felt terrible when I woke up this morning. W: That’s too bad. You’ll have to be more careful next time. M: Is there anything new at the office? W: No, nothing special. Oh, yes, you know Bill, the fellow with the moustache?His wife had a baby girl last night. He said both his wife and daughter are fine. He’s very happy. M: That’s wonderful! We’ve got to celebrate! W: Yes, we certainly should. Do you think you can make it tomorrow? M: Sure, I’ll get everything ready by then. W: I hope so. I also hope you take good care of yourself and don’t drink too much. M: Thank you. See you. Text 9 M: You look rather pale. Are you feeling well? W: Not very. I was sick most of the night. I didn’t sleep very well. M: What seems to be the matter? Is it the flu? W: No, I think it was something I ate. We ate at that new restaurant last night, and I must have eaten something that didn’t agree with me. M: Was it that new restaurant over on Fourth Street? W: As a matter of fact, it was. Why do you ask? M: Jerry ate there last week and had the same kind of problem. He was sick the next day,too. W: Maybe the health authority should investigate the place. M: That’s what I think. Two people having similar problems in such a short time can’t be a coincidence! Text 10 M: Let’s welcome Professor Sinclair and invite her to give us her suggestions on weight loss strategies for overweight children. W: Good afternoon. Childhood obesity(肥胖症)has been receiving increasing attention in recent years. It’s no big secret that children like sweets, snacks and fast food. Fast food restaurants make fatty meals even more popular by including toys. However, there are healthy foods that children can enjoy just as much as other choices. Apple sticks dipped in butter are a delicious choice for midday snacks. Following the suggestions in the food pyramid is an easy way to make sure that a child has all of the nutrition he or she needs. My second suggestion is exercise. Exercise may seem like a dull activity, but it really can be enjoyable. Going for a bike ride, taking a walk around the neighborhood or running around the playground are all fun ways for children to get out and get moving. Fitness for kids is very different to fitness for adults. While adults often have a strong will to force themselves to exercise, kids usually would much rather sit in front of the television and watch their favourite cartoons. It’s important to make things fun to get a child’s attention and peak his or her interest. Finally, it is extremely important for overweight children to stick to a healthy lifestyle. The lifestyles of overweight children can prevent them from improving their health. Eating healthy foods and making fitness for kids a fun experience can help get children on the right track to a healthier lifestyle. 第二部分阅读理解 A 篇:21-23 CAD 本文主要介绍了在英国湖区钓鱼时需要注意的一些事项。 21. C。细节理解题。根据For wheelchair anglers 部分的An electric wheelchair accessible boat is available at Coniston Boating Centre.可知,Coniston Water 有可以使用轮椅的无障碍船,残疾人更方便,故选C。 22. A。细节理解题。根据Code of conduct 部分的●not use live bait (鱼饵) — this is banned by...可知,湖区里禁止使用活虫作 诱饵,故选A。 23. D。 细节理解题。 根据Help native wildlife 部分的●Clean and wash all equipment...和●Dry all equipment and clothing...可知应 选D。 B 篇:24-27 BBCB 3 斯洛文尼亚的洞穴探险爱好者Ludvik Husu 发现了一个新的溶洞, 在这个以拥有14000 个地下洞穴而自豪的国家引起了轰动。 24. B。观点态度题。根据第三段中的...a discovery that made the headlines this summer...可知应选B 项。 25. B。 细节理解题。 根据第六段中的Glazar said Postojna is one of the richest caves in the world “in limestone formations.”可知B 项表述正确。 26. C。 词义猜测题。 根据画线处下文中的For instance, the UNESCO-listed Skocjan system was where the European Space Agency sent some astronauts to prepare for life in space.以及倒数第三段中Tomaz Zorman 的话可知,列入联合国教科文组织名录的 Skocjan 系统是欧洲航天局派出一些宇航员为太空生活做准备的地方,喀斯特世界是非常特殊的,就像太空中的环境一样: 你不知道下一步会发生什么。由此可推知,此处指的是洞穴系统对探索外太空也有帮助。分析选项可知应选C 项。 27. B。推理判断题。根据第二段中The cave enthusiast, with more than 50 years of experience...以及第三段中的The 63-year-old had come across a ...可知,今年已经63 岁的Ludvik Husu 有着50 多年的洞穴探索经验,由此可推知,Ludvik Husu 在13 岁 之前就开始进行洞穴探索了,故选B 项。 C 篇:28-31 CCBA 鸟类在迁徙的过程中,由于长时间飞行身体会变得非常热,科学家们发现,迁徙距离越长的鸟类它们的羽毛颜色越浅,这样 可以帮助它们降温。 28. C。细节理解题。根据第一段Overheating is a serious issue for birds flying long distances...和下文表述可知对于迁徙鸟类来 说,在长时间的飞行过程中,身体变得非常热是一个问题,故C 项正确。 29. C。细节理解题。根据第二段的The latest study of nearly all of the 10,000 or so bird species has found that the farther birds migrate (迁徙), the paler their feathers tend to be.及下文内容可知C 项正确,其他几项并非科学研究的最新发现。 30. B。 推理判断题。 根据第四段的Another study found that some migrating birds fly much higher...和最后一段的...even harder to stay cool as the planet heats up....or to fly even higher during the day.可知有些鸟飞得更高是为了让身体不那么热, 故B 正确。 根 据第四段的...despite having to spend more energy staying high in thinner air.可知A 错;其他两项文中没有提。 31. A。 细节理解题。 根据最后一段内容和“These responses will probably involve costs, which may reduce individual survival, with potential negative consequences at the population level,” he says.可知A 项正确。 D 篇:32-35 ABDC 32. A .细节理解题。由第一段中的"This piece of Belgian innovation is not only an answer to the labor shortage in the agricultural industry..."可知,这款机器人可以帮助解决农业劳动力短缺的问题,故本题选A 项。 33. B .段落大意题。由第二段中的"Harvest prediction, picking according to market needs, simply picking when the berries are ripe instead of when workers are available"以及"strawberries will be fresher and show less bruising"可知,第二段主要说的是机器人采 摘的优点,故本题选B 项。 34. D .推理判断题。由最后一段中的"Octinion plans to launch harvesting robots for other crops in the upcoming years”可推知,未 来还会有各种收割机器人产生,故本题选D 项。 35. C. 标题归纳题。文章第一段中的"A robot navigates through strawberries, detecting ripe ones, picking them without bruising(擦伤)them and placing them in its basket. It sounds futuristic but it is possible now thanks to Rubion, the picking robot for strawberries"已经指出了文章的主要内容,再结合下文可知,这篇文章主要介绍了比利时工程师团队研发的一款草莓采摘机器 人Rubion,由此可知,C 项为最佳标题。
| ||
下载文档到本地,方便使用
- 可预览页数已用完,剩余
4 页请下载阅读 -
文档评分


雅礼教育集团2021-2022学年高二下学期期末考试生物试题(答案解析)