word文档 高二英语参考答案(1) VIP文档

58.88 KB 11 页 0 下载 0 评论 0 收藏
语言 格式 评分
中文(简体)
.docx
3
概览
(北京)股份有限公司 2022-2023 学年度上期期中考试高二英语试题 参考答案 第一部分 第一节 Text 1 W:I ordered a birthday cake here 30 minutes ago. Can I take it now? M:Sure, but may I have a look at your order? Text 2 W:Why haven't you left yet? M:My job is to see to it that everyone leaves the building before I lock up. Text 3 W:How much are the toys? M:We are having a sale today. The original price is 10 dollars, but now it only costs half the price. W:All right. I'll take three. Text 4 M:Do you feel nervous if the professor calls on you in class? W:I'll say I would be in shock. Text 5 W:We will have a party on Friday evening. Come and join us. M:Come and say that to those piles of homework. 第二节 Text 6 M:Hi, Mary. W:Hi, Michael. Are you going to play basketball now? I saw you playing basketball almost every morning during the winter holiday. M:Right. You know I will play in the basketball game between Class Two and our class next Saturday. W:You mean between Class Three and Class Two? M:Yes. Will you come and cheer us on? W:Of course I will. What time? M:At 2:30 pm. W:OK. I want to watch the first basketball game of our school this semester. M:I hope our team will win. I must go to practice. Bye. W:Bye. Text 7 M:Mary, I am here! W:Oh, hi! I'm sorry I'm late. The car wouldn't start again, so I had to come by taxi. M:Oh, no. What do you think is the matter with your car? W:Well, it wouldn't start at all. I mean, I turned the key and nothing happened. So I guess it's something wrong with the electrical system. M:Well, let's forget about it now, and order our food. What would you like? The fish is good. Text 8 W:Good morning, sir. M:Good morning. I wonder if you can help me. I've lost my coat. (北京)股份有限公司 W:Where did you lose it, sir? M:Er... I left it on the... umm... underground yesterday morning. (北京)股份有限公司 W:Can you describe it? M:Well, it's a fulllength brown coat with a check pattern on it. It's a very nice coat, actually. W:Umm, I'm afraid we haven't got anything like that, sir. Sorry. M:Well, to tell you the truth, I lost another coat last week on the bus. It's grey, with big black buttons. W:Sorry, sir, nothing like that. M:Umm. And then only this morning I left my white coat in a park. It's a silk... W:Look, sir. I'm a busy woman. If you really need a coat, there's a good secondhand clothes shop just round the corner... Text 9 M:Today I'm going to study an American poet, writer and musician, Carl Sandburg. Have you heard of him? W:Yeah, he was from Illinois. M:Right. Do you know when Carl entered the first grade, he asked to be called by the name, “Charlie”? W:Why? M:He thought it sounded more like an American name. He dropped out of school at the end of the eighth grade and went to work to help support the family. But he wanted to travel. In 1896 he traveled to Chicago. Later, Carl traveled through Iowa, Missouri and Colorado. Then his travel took him to Wisconsin where he met his wife. She encouraged him to use his former name of “Carl” in his writings. Now I'm sure you have heard of European children's stories ... W:Like Jack and the Beanstalk and Tom Thumb? M:Those are good examples. Carl read some of them to his daughters who could not understand stories of kings, queens, or talking animals. So he wanted to write American children's stories, something with tall modern buildings or trains. W:I think most American children could understand stories about trains or tall buildings. W:During his lifetime, Carl won three Pulitzer Prizes, two for his poetry and one for his Biography of Abraham Lincoln. He is a man of many talents. Text 10 I am honored to be here to present you Bentley College. Two clear features of Bentley are powerful resources and a personal touch that make Bentley College the best choice for students who are interested in business. As the largest business school in New England, Bentley offers stateoftheart teaching facilities and labs, which are very competitive against those at other nationally known universities. But we haven't lost the personal touch. The campus community is lively and closeknit, with accessible professors, small classes and others. All of our resources are dedicated to providing the most advanced business education possible. In fact, Bentley was one of the first colleges in the US to require students to have personal computers. Today, the Mobile Computing Program puts a computer into every student's hands on the opening day. Information technology is only one part of the picture, though. Bentley students also develop wellrounded skills in analytical thinking, creative problem solving, and effective communication. Bentley has one of the lowest facultystudent ratios of 1 to 16. Professors are accessible, devoted to excellent teaching and advising as well as pursuing research and scholarship in their field. Many have significant experience in the business world. If you have any questions, I will be staying here for a minute or two to deal with any concerns you have. 答案 1~5 ACBAB 6~10 BAACB 11~15 CABCC 16~20 BCBCA 语篇解读 本文是一篇应用文。居里夫人以获得1903 年诺贝尔物理学奖和1911 年诺贝尔化学奖而闻 名。除了居里夫人以外,还有一些诺贝尔奖女性得主。本文介绍了其中的四位。 21.解析 细节理解题。根据Sigrid Undset 部分的内容可知,1928 年, Sigrid Undset 作为一个作家因 她对Scandinavia 中世纪生活的有力描述而获得诺贝尔文学奖。据此可知,Sigrid Undset 是因她的书而闻名。 答案 C 22.解析 推理判断题。根据第四段中“Born in 1906 in Germany, Maria GoeppertMayer moved to the (北京)股份有限公司 US with her husband, a chemist Joseph Edward Mayer, in 1930... she shared the 1963 Nobel Prize for Physics” (北京)股份有限公司 可知,Maria GoeppertMayer 1906 年出生于德国,1930 年随丈夫,化学家Joseph Edward Mayer 移居美 国……共享了1963 年的诺贝尔物理学奖;据此可知, Maria GoeppertMayer 1906 年出生于德国,1963 年获 得诺贝尔物理学奖。1963-1906=57,也就是说,她获奖时57 岁。 答案 B 23.解析 细节理解题。根据Dorothy Crowfoot Hodgkin 部分中的“Her work on mapping vitamin B12 earned her the Nobel Prize in Chemistry in 1964.”可知,她绘制维生素B12 图谱的工作为她赢得了1964 年的 诺贝尔化学奖。据此可知,获得诺贝尔化学奖的女科学家是Dorothy Crowfoot Hodgkin。 答案 D 24.答案A 思路点拨根据第一段中的“raising my mark from fifty to...fifty-five"可知,作者的父母请的家教对作 者的数学成绩提高几乎毫无作用。 25.答案B 思路点拨根据第二段中“of not caring about anything and concluding that everything would work out in the end. But it didn't. ”可知,Victoria 对数学釆取不闻不问的想法,顺其自然,认为船 到桥头自然直,到最后一切都会好起来的。但实际上, “ ” 这并不奏效。由此可知,画线单词意为想法。 26.答案A 思路点拨根据第三段中的“My math teacher called on the first morning of summer holidays to tell me I should spend the next several weeks at school, redoing the entire course so I could pass."及第四段中的“So I * m off to weeks of summer school, three hours of math each day." 可知‘Victoria 暑假去上了暑假班o 27.答案 B 思路点拨根据最后一段中的MAfter all, next year I' 11 be doing better because I studied more often in the summer than the other kids at school. Maybe failing wasn' t the worst thing that could have happened. ”可知 ,在参加了暑期数学课程后,Victoria 对学好数学变得 有信心了。 语篇解读 本文是一篇说明文,主要介绍了人体有自己的生物钟,并解释了人们即使在周末也会按着 工作日的时间醒来的原因。 28.解析 句意理解题。画线句句意为:星期五晚上,你滑到被子下面,在期待中微笑着。后一句提 到现在你终于可以多睡一会儿了。由此可知,周六早上你不必早起,可以睡个好觉,所以非常高兴且期待。 故B 项正确。 答案 B 29.解析 推理判断题。根据第三段第二句可知,你的身体非常擅长识别模式,并作出相应的调整; 并根据第三段最后一句“You can shut off your alarm clock,but your body clock will just keep ticking.”可知, 你可以关闭闹钟,但你的生物钟仍在运行。由此可以推断,人体的生物钟一旦设定好就无法轻易改变。故 B 项正确。 答案 B 30.解析 推理判断题。根据第三段可知,人体有生物钟,并且无法轻易改变,即使在周末你的生物 钟仍然在工作,所以会按时醒来。故C 项正确。 答案 C 31.解析 主旨大意题。文章主要介绍了人体有生物钟,并且随着年纪的增长,人们需要的睡眠会减 少,这就是为什么周末无法再睡懒觉的原因。故A 项正确。 答案 A 文章大意:本文是一篇说明文。世界上的大部分塑料包装都被随手丢弃造成污染,发展可重复使用的包装、减少 包装污染是人类面临的一个重大课题。 (北京)股份有限公司 32.答案C 思路点拨分析文章结构可知,第一段提出的问题主要是为了引出接下来要讨论的话题。 33.答案D (北京)股份有限公司 思路点拨通读第四段可知,本段主要通过列举具体的数字来介绍可重复使用包装的发展情况。 34.答案A 思路点拨根据第五段中的“That' s the number of times it must be reused before it' s actually better for the environment than the single-use ones."可知,可重复使用的包装只有在重复使用多 次之后才能起到节省能源、保护环境的作用。 35.答案D 思路点拨最后一段中的“For a reuse program to work, experts say simple is best.”为主题句, 接下来举例说明了该论点。由此可知,要推出便利措施使顾客乐于参与包装的重复利用。 语篇解读 这是一篇说明文。文章说明了一个好的师生关系是非常重要的,并介绍了一些学生怎样和 老师建立良好关系的建议。 36.G 根据下文“When your teachers consider you to be a friend, they'll feel more open in class and that will probably influence the classroom in a positive way.(当你的老师把你当作朋友,他们会觉得在课堂上更开 放,这可能会以积极的方式影响课堂。)”可推知,空处应是说你把老师当朋友的情况,分析选项可知G 选 项在结构上与下文相对应,且表示“当你把老师当作朋友时,你肯定会更尊
下载文档到本地,方便使用
共 11 页, 还有 2 页可预览, 继续阅读
文档评分
请文明评论,理性发言.