word文档 辽宁省沈阳市郊联体2021-2022学年高一上学期10月月考英语试题(0001) VIP文档

97.50 KB 25 页 0 下载 0 评论 0 收藏
语言 格式 评分
中文(简体)
.doc
3
概览
辽宁省沈阳市郊联体2021-2022 学年高一10 月月考英语试 题考试时间120 分钟 试卷总分150 注意事项: 1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。 2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号 涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时, 将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。 第Ⅰ卷 选择题 第一部分 听力(共两节,20 小题,每小题1.5 分,满分30) 第一节 共5(1~5)小题,每小题1.5 分,满分7.5 分 请听下面5 段对话,选出最佳选项 1. What does the woman want? A. Coffee B. Orange C. Tea 2. When will Jim return? A. On July 10 B. On July 11 C. On July 12 3. What is the woman going to do next? A. Attend a meeting B. See the manager C. Do some translation 4. What are the speakers talking about? A. An animal B. A paper C. A teacher 5. What color was the woman’s bedroom before? A. Pink B. Blue C. Green 第二节共15(6~20)小题;每小题1.5 分,满分22.5 分 请听下面5 段对话或独白,选出最佳选项 请听第6 段材料,回答第6、7 小题。 6. How old is the man? A. 16 B. 17 C. 18 7. How does the man improve his English now? A. By seeing the movies B. By watching TV shows C. By reading English books 请听第7 段材料,回答第8、9 小题。 8. What does the man think of Frank Jones? A. Humorous B. Serious C. Smart 9. What kind of questions is the woman good A. Ones about music or stars. B. Ones about math or science C. Ones abut history or geography 请听第8 段材料,回答第10 至12 题 10. What did the club send to each member last month? A. A magazine B. A pen C. A video 11. How often does the club hold a competition? A. Once a week B. Once a month C. Once a year 12. How much should a member pay half a year? A. Five pounds B. Four pounds C. Three pounds 请听第9 段材料,回答第13 至16 题 13 What day is it today? A. Friday B. Thursday C. Wednesday 14. Who forgot the words during the play? A. Peter B. Harry C. Mark 15. What was Fred’s problem? A. He fell over a chair B. He caused lights to be off C. He gave up the play midway 16. How does the woman feel about the situation on the man’s first night? A. It’s normal B. It’s funny C. It’s surprising 请听第10 段材料,回答第17 至20 题 17.Where is Kate now? A. In London B. In Edinburgh C. In Paris 18. What was the weather like when the speaker was camping? A. Sunny B. Rainy C. Cloudy 19. What did the speaker do on the fourth day of the holiday? A. She visited a village school B. She sailed on the lake C. She went to a museum 20. Where does Kate work now? A. At a library B. At a gym C. At a supermarket 第二部分 阅读理解(共两节,满分50 分) 第一节共15(21~35)小题;每小题2.5 分,满分37.5 分。 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和D )中,选出最住选项,并在答题卡上将该项涂黑。 A I never wanted to go to kindergarten, or leave home at all. I spent my first five years within the loving arms of my family, and when the time came for me to begin school at PS116 in Brooklyn, I was sure that no one would keep me safe. But I was so lucky to meet Mrs. Heyman. Not only did she make me feel safe, she let me know that I was special. Kindergarten was a fearful experience for me. I was a shy child who hated being separated from my mommy. Mrs. Heyman was a kind and patient teacher who tried to get me to stop crying each morning after I asked for one last kiss. She would distract me with pens and colorful paper and by playing beautiful music. It seemed the feeling of being an artist distracted me from my separation unhappiness, allowing me to attend class as the tears ran down my face. I also loved to sing and dance, and performed the Virginia reel-a kind of dance—when the principal. Mr. Barton, visited our class. Mr. Barton was an old, serious man who liked to walk behind children who behaved badly and shout, “Behave!” I was afraid of being shouted at by him, and practiced the dance with my classmates until Mrs. Heyman told us we were perfect. Unluckily, I was so nervous before Mr. Barton’s visit that I wet myself. Mrs. Heyman calmly took me to the bathroom and told me to change into new clothes, drying my tears all the while, never showing judgement. As I performed, Mr. Barton cheered. Pleased, I bravely stepped up to the front of the classroom and threw kisses in Mrs. Heyman’s direction. I was lucky to have her again for the first grade and learned to love school and learning. She was right about living my life without long-lasting attention from my mommy. 1. What was the author’s life like before he went to kindergarten? A. Busy B. Happy C. Lonely D. Unsafe 2. How did Mrs. Heyman draw the author’s attention away from separation unhappiness? A. By letting him do art. B. By giving him a kiss. C. By dancing with him. D. By inviting his mother to school. 3. What happened before the author’s performance? A. He got himself in a mess. B. He received ill-treatment. C. He failed to find his new clothes. D. He visited the bathroom many times. 【答案】1. B 2. A 3. A 【解析】 【分析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了作者不想上幼儿园,但是幸好遇到了海曼太太 让作者感到安全,还耐心帮助了作者应对表演。 【1 题详解】 细节理解题。根据第一段中“I never wanted to go to kindergarten, or leave home at all. I spent my first five years within the loving arms of my family, and when the time came for me to begin school at PS116 in Brooklyn, I was sure that no one would keep me safe.(我从来不想上幼儿园, 也不想离开家。我在家人的怀抱中度过了最初的五年,当我开始在布鲁克林的PS116 学校 上学时,我确信没有人能保证我的安全)”可知,作者上幼儿园之前的生活很快乐。故选 B。 【2 题详解】 细节理解题。根据第三段中“ She would distract me with pens and colorful paper and by playing beautiful music. It seemed the feeling of being an artist distracted me from my separation unhappiness, allowing me to attend class as the tears ran down my face.(她会用钢笔、彩纸和美 妙的音乐来分散我的注意力。 作为一个艺术家的感觉似乎让我从分离的痛苦中分心,让我 可以去上课,眼泪顺着我的脸流下来)”可知,海曼夫人通过让作者做艺术,将作者的注意 力从分离的痛苦上转移开。故选A。 【3 题详解】 细节理解题。根据倒数第三段中“Unluckily, I was so nervous before Mr. Barton’s visit that I wet myself.(不幸的是,巴顿先生来访之前我太紧张了,弄湿了身子)”可知,在作者表演之 前,他把自己弄得一团糟。故选A。 B Fifteen years ago, I took a summer vacation in Lecce in southern Italy. After climbing up a hill for a panoramic (全景的) view of the blue sea, white building and green olive trees, I paused to ach my breath and then positioned myself to take the best photo of this panorama. Unfortunately, just as I took out my camera, a woman approached from behind, and planted herself right in front of my view. Like me, this woman was here to stop, sigh and appreciate the view. Patient as I was, after about 15 minutes, my camera scanning the sun and reviewing the shot I would eventually take, I grew frustrated. Was it too much to ask her to move so I could take just one picture of the landscape? Sure, I could have asked her, but something prevented me from doing so. She seemed so content in her observation. I didn’t want to mess with that. Another 15 minutes passed and I grew bored. The woman was still there. I decided to take the photo anyway. And now when I look at it, I think her presence in the photo is what makes the image interesting. The landscape, beautiful on its own, somehow comes to life and breathes because this woman is engaging with it. This photo, with the unique beauty that unfolded before me and that woman who “ruined” it, now hangs on a wall in my bedroom. What would she think if she knew that her figure is captured (捕捉) and frozen on some stranger’s bedroom wall? A bedroom, after all, is a very private space, in which some woman I don’t even know has been immortalized (使永存). In some ways, she lives in my house. Perhaps we all live in each other’s space. Perhaps this is what photos are for: to remind us that we all appreciate beauty, that we all share a common desire for pleasure, for connection, for something that is greater than us. That photo is a reminder, a captured moment, an unspoken conversation between two women, separated only by a thin square of glass. 4. What happened when the author was about to take a photo? A. Her camera stopped working. B. A woman blocked her view. C. Someone asked her to leave. D. A friend approached from behind. 5. In the author’s opinion, what makes the photo so alive? A. The rich color of the landscape. B. Th
下载文档到本地,方便使用
共 25 页, 还有 6 页可预览, 继续阅读
文档评分
请文明评论,理性发言.