word文档 山西省太原市2021-2022学年高二下学期期中考试英语试题Word版含解析 VIP文档

46.10 KB 28 页 0 下载 0 评论 0 收藏
语言 格式 评分
中文(简体)
.docx
3
概览
2021~2022 学年第二学期高二年级期中质量监测 英语试卷 说明:本试卷为闭卷笔答,答题时间90 分钟,满分100 分。请将第I 卷试题答案填在第II 卷 卷首的相应位置。 第I 卷(共65 分) 第一部分 听力(共两节,满分15 分) 第一节(共5 小题;每小题1 分,满分5 分) 听下面5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项。 听完每段对话后,你都有10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 答案写在答题卡上。 例: How much is the shirt? A. £ 19.15. B. £ 9.18. C. £ 9.15. 答案是C。 1. What does the woman think is the most important? A. The teachers. B. The courses. C. The equipment. 2. How does Katie probably feel? A. Lucky. B. Disappointed. C. Joyful. 3. What time may Jimmy go to meet the professor? A. At 9:30. B. At 10:00. C. At 10:30. 4. Why will the woman go to Beijing? A. To go on a trip. B. To attend a meeting. C. To visit her grandparents. 5. Where may the conversation take place? A. In the hospital. B. In a store. C. At home. 第二节(共10 小题;每小题1 分,满分10 分) 听下面3 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中 选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5 秒钟。听完后, 各小题将给出5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。答案写在答题卡上。 听第6 段材料,回答第6 至8 题。 6. What is the man looking for? A. His cellphone. B. His watch. C. His key. 7. Where is the man calling? A. In the hotel room. B. In the restaurant. C. At the Lost and Found. 8. What's the probable relationship between the speakers? A. Boss and assistant. B. Guest and staff. C. Guide and tourist. 听第7 段材料,回答第9 至11 题。 9. How long has Taylor been away from school? A. For one month. B. For one year. C. For one semester. 10. Why did Taylor choose to delay her studies? A. She suffered from disability. B. Her classes were challenging. C. She didn't know what to major in. 11. What was Taylor doing during her leave? A. Taking a part-time job. B. Learning by herself at home. C. Teaching children as a volunteer. 听第8 段材料,回答第12 至15 题。 12. What is needed to bring when entering the museum? A. ID card. B. A notebook. C. The ticket. 13. When is the film On the Mars shown? A. On Monday. B. On Wednesday. C. On Saturday. 14. Which of the following is provided for children? A. Visiting the exhibition. B. Having a delicious snack. C. Playing with high-tech equipment. 15. What' s the purpose of giving this speech? A. To advertise the cafe. B. To promote a new project. C. To introduce the museum service. 第二部分 阅读理解(共两节,满分30 分) 第一节(共10 小题;每小题2 分,满分20 分) 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C 和D 四个选项中,选出最佳选项。答案写在答题卡 上。注意:C 篇分A、B 两种题型,A(易)题型为客观题,B(难)题型为主观题。 A Try Delphian School This Summer Summer at Delphian is a place to explore and expand horizons. Here students don’t just spend their days in the classroom, but they get to enjoy something new or dive into an area they are passionate about! Fun and diverse curriculum Like other schools, Delphian has a great tradition of subjects, sports and clubs as well. We work on helping students to explore subjects of interest or fill in gaps in math, science, language, art and more. Certainly we also make sure to give our students enough opportunities to participate in a variety of activities. Weekend adventures like rafting and diving are additional highlights provided for boarding students to experience in real world. Qualification application ● Day summer camp program is for the children residents aged 5 ~ 18, with boarding available only to campers 15 ~ 18 years old. ● Summer at Delphian’ s six. week summer program is broken into two three-week sessions. Choose one or two sessions based on your needs. Session 1 Jul.11, 2022 ~ Jul.29, 2022 Session 2 Aug.1, 2022 ~ Aug.19, 2022 Fees for per session Day Campers: $3,095 Boarding Campers: $4,862 Individualized service Delphian students are more than a number or a name on a list, but they are individuals. What makes Summer at Delphian truly unique is that each student will get individualized attention from their instructors. Spaces are filling up, register soon to save your spot! Please visit our website https://www. delphian.org/start - here/summer - camp to know more information. Come and join us! 1. Which of the following is an extra benefit for boarding campers? A. Art lessons. B. Foreign languages. C. Science exploration. D. Weekend adventures. 2. How much does a primary school student pay for the August summer camp? A. $ 3,095. B. $ 4,862. C. $ 1,767. D. $ 7,957. 3. What is the unique advantage of Delphian School Summer camp? A. It provides a variety of activities. B. It has a flexible schedule for the campers. C. Students can get individualized instruction. D. Students can take extra academic subjects. 【1~3 题答案】 【答案】1. D 2. A 3. C 【解析】 【导语】这是一篇应用文,文章介绍了Delphian 夏令营的相关信息。 【1 题详解】 细节理解题。根据Fun and diverse curriculum 部分中“ Weekend adventures like rafting and diving are additional highlights provided for boarding students to experience in real world.(周末的漂流和潜水等冒险活动是 寄宿学生在现实世界中体验的额外亮点。)”可知,周末的冒险活动是给寄宿露营者的额外福利。故选D 项。 【2 题详解】 细节理解题。根据Qualification application 部分中“Day summer camp program is for the children residents aged 5 ~ 18(日间夏令营是为5 ~ 18 岁的儿童开设的)”及Fees for per session 部分中“Day Campers: $3,095(日 间夏令营的人:3095 美元)”可知,一个小学生只能参加日间夏令营,每学期价格是3095 美元。故选A 项。 【3 题详解】 细节理解题。根据Individualized service 部分中“What makes Summer at Delphian truly unique is that each student will get individualized attention from their instructors.( Delphian 暑期班的独特之处在于,每位学生都能 从导师那里得到个性化的关注。)”可知,Delphian 夏令营学校的独特优势是学生在这里可以得到个性化的 指导。故选C 项。 B For humans, adapting to climate change is mostly a matter of technology. More air conditioning, better- designed houses may help ameliorate the condition in the warmer world. However, animals will have to rely on changing their behaviour or their bodies. The most commonly observed response to climate change is a change in the timing of life cycle events like migration. A report says from 1971 to 2021, 9 out of 17 birds species have faced longer migrations, particularly Orphean Warbler (布鲁氏林莺) traveling through the Sahara Desert. Their annual voyages increase by as much as 400 kilometers. A new study published by Sara Ryding, a professor at Deakin University, shows that climate change is already changing the bodies of many animal species, giving them bigger beaks (鸟喙), ears, arms and legs. Sara’s team further finds that warm-blooded animals in hot places tend to have larger parts of body than those in cold regions. This is because such adaptations can make an animal’s surface area larger, helping it to give off extra heat. For example, when compared with their Arctic relatives, Fennec foxes, which are native to the Sahara desert, have larger ears. Worryingly, Dr. Sara pointed out the climate is changing at a pace that leaves most animal species unable to adapt quickly enough. That means climate change still may put most species at risk, threatening their survival and even affecting ecological system. It seems clear that the world of the future is going to be hotter than humans and animals are used to. It’s increasingly urgent to act now. Not only for us human beings, but for our neighbors —— animals! 4. What does the underlined word “ameliorate” in paragraph 1 probably mean? A. Cause. B. Improve. C. Achieve. D. Worsen. 5. What do we know about warm-blooded animals according to the text? A. They are less likely to migrate further. B. They have larger body parts in hot seasons. C. They adapt better and have no risk of survival. D. They make body surface bigger to release heat. 6. Why did Sara’s team do this research? A. To study typical animals’ behaviour. B. To stress the importance of protecting animals. C. To compare the adaptation of humans and animals. D. To study the influence of climate change on animals. 【4~6 题答案】 【答案】4. B 5. D 6. D 【解析】 【导语】本文是一篇说明文,主要讲的是动物如何适应气候变化。 【4 题详解】 词句猜测题。根据第一段的“For humans, adapting to climate change is mostly a matter of technology. More air conditioning, better-designed houses(对人类来说,适应气候变化主要是一个技术问题。更多的空调,更好地 设计的房屋)”和“the condition in the warmer world(在温暖的世界里的条件)”可知,更多的空调,更好地设计 的房屋可以改善温暖的世界里的条件,因此划线词ameliorate 的意思是“改善”,和improve 意思接近,故 选B。 【 5 题详解】 细节理解题。根据第三段的“Sara’s team further finds that warm-blooded animals in hot places tend to have larger parts of body than those in cold regions. This is because such adaptations can make
下载文档到本地,方便使用
共 28 页, 还有 7 页可预览, 继续阅读
文档评分
请文明评论,理性发言.