2022年秋期南阳市六校第一次联考高一年级英语参考答案
401.28 KB
6 页
0 下载
0 评论
0 收藏
| 语言 | 格式 | 评分 |
|---|---|---|
中文(简体) | .pdf | 3 |
| 概览 | ||
高一年级英语参考答案第1 页(共6 页) 高一年级英语参考答案 第一部分听力 1-5 ACBBA 6-10 CABAA 11-15CBABB 16-20 ABCCA 听力原文 Text 1 M: I don’t remember it being this small. I had the impression that the room was a lot bigger. W: So did I. But it’ll be OK once we get the furniture out. Text 2 M: Ouch, it really hurts terribly here, because I fell over heavily just now. W:I think you need an X-ray. Shall I help you go to the hospital? M:No,thanks. Text 3 W:Hi,Paul! Good to see you walking around the neighborhood. Are you on the way to the grocery store? M:Actually,I'm looking for Tina. Did you see her go by here? W: Yes, I saw her at the cleaner's about half an hour ago.She said she was on her way to the gym. Text 4 M:How was the exam? W: Not too bad. I think I passed English and math. How about you? M:I think I failed the history test. It was too difficult for me. W:Yeah. The history test was awful. Text 5 W: This is really your friend's band? They sound so professional! M: They’re just starting out, but they got a really good guy to help them with the album. W:They should thank him. This album sounds great. Text 6 W:Hello, this is Leslie Caron in the shipping e department. Is that Martin Reynolds? M:Yes,Ms.Caron. Has my package arrived? W:That's what I’m calling about. Your package has just been unloaded from the truck, but it seems it has been damaged during shipment. The box is crushed at one end. M:That’s terrible. Well, don’t let the delivery driver leave. I'll be there in five minutes. W: OK, I will wait for you. Text 7 M:Hi,Emily.Let's go to the hospital and visit Jim. His brother Bob phoned me just now and said he was knocked down by a car. 高一年级英语参考答案第2 页(共6 页) W:Was he drunk again? M:Yes. He was drunk when crossing the busy street. He was nearly killed by the car. W:It served him right. As a friend I’ve warned him again and again not to drink. However, all my warnings have fallen on deaf ears. M:I know that. Let's go to see him. W:OK. Text 8 M: So, next year you’re going to start your A levels. Which subject are you going to choose? W:I'm surely going to choose Spanish because it is my favorite subject and then I’m not really sure..I’ like to do art but I don't know if it’s very useful for my career. M:What do you want to do? W:A journalist. That has been my dream since my childhood. So, I guess history or psychology or something is probably more useful for my career. M:OK. M:Do you want to go to university? W:Yeah, but I’m not going to start university straight after I leave high school. I’m planning to have a gap year, you know, a break from studying for a while. M: And what would you like to do in your gap year? Any ideas? W: I want to travel and I’d like to go to Italy. I don’t know if it’s really practical but that's my dream! Text 9 M:David speaking. W:Hi. This is Julia. Is Alice there? M: No. My sister is out. W: Oh, it's five fifteen. M:She is out. Her piano class starts at six. W:She must have gone to her class. Please ask her if she has time this Sunday. Macy and I are going to a fair. It aims to raise money for a children's hospital. M:OK. Today is the 18th of October, so this Sunday will be the 22nd of October. Would you like to leave her more information about the fair? W: Yeah, please tell her the admission fee is twenty dollars. We can eat snacks, do crafts and play games. We can also watch a fashion show. Please ask if she’s interested in it. M: OK. When will you meet her? W: The fair opens at ten thirty and closes at five in the afternoon. We want to be there fifteen minutes before the fair opens. M:All right. I'll let her know when she gets back. Bye. Text 10 M:Do you know Friendship Day? It was in 1935 that Friendship Day first began to be celebrated. The holiday is now observed in some countries on the first Sunday of August every year. 高一年级英语参考答案第3 页(共6 页) On Friendship Day you can say to your friends how much you love them and give your best friends cool greeting cards, useful sayings, beautiful poems, splendid stories, inspiring messages and many more related to Friendship Day. The following are a few facts about Friendship Day. Friendship Day celebrations take place on different dates in different countries in the world. The day has been celebrated in several South American countries for many years, particularly in Paraguay, where Friendship Day was come up with for the first time. On 27 April 2011 the United Nations announced that 30 July was official Friendship Day. However, some countries, including India, celebrate Friendship Day on the first Sunday of August. In Oberlin, Ohio, Friendship Day is celebrated on 8 April each year. 第二部分阅读理解 A 本文是一篇应用文。文章介绍了美国三家宾馆的特色。 21.B 事实细节题 根据第一则广告中的Pets allowed 可知,Residence Inn Milford 明确规定 允许宾客携带宠物人住,因此选B。 22. C 事实细节题 根据第二广告中This suburban Detroit hotel has an ideal location that allows for easy acces to the Detroit Zoo,Henry Ford Museum,Comerica Park…”可知,Marriott Detroit Southfield 离当地很多景点都街故应选C。 23.B 事实细节题 根据三则广告的内容可知,每个宾馆都提供早餐,所以选项B 为正确答 案。 B 本文是一篇记叙文。13 岁的BethanyHamilton 在冲浪时遭遇虎鲨的突然袭击,失去了左 臂,也差点儿丢了性但她凭借顽强的毅力在受伤后的第二年回到了赛场,并获得了自己的第 一个全国冲浪冠军。 24.C 推理判断题 通读全文可知,Bethany 13 岁时冲浪遭遇虎鲨的袭击,失去了左臂。但 是她没有放弃,凭借自己顽强的意志重新回到赛场并完成了自己的梦想,所以选项C 正确。 25. A 词义猜测题 根据第二段中Bethany 说的话“I had no warning at all; not even the slightest sign of danger on the horizon.”可知, 虎鲨袭击Bethany 之前没有任何征兆, 所以out of the blue 意为“始料不及地(unexpectedly)”。 26.C 事实细节题 根据第四段可知,Bethany 康复后重新投人到冲浪比赛中,最开始她使 用的一种定制的冲浪板,这种板子相比标准的冲浪板更长更厚,并且右边有一个把手。所以 选项C 正确。 27.D 推理判断题 作者通过Bethany Hamilton 的励志故事想告诉读者,信念和决心能帮助 人们克服困难。 C 本文是一篇说明文。 虚拟现实技术不再仅限于游戏或娱乐。 一家名为Blue Goji 的美国公 司通过虚拟现实技术锻炼更加有趣来吸引人们锻炼身体、改善健康状况。 28.C 推理判断题 由第二段的“VR is no longer only for gaming or enjoyment. An American company called Blue Gi is using VR to improve one’s health by making exercise more fun.”可知, 高一年级英语参考答案第4 页(共6 页) 这款名为Infinity 的跑步机会让运动更加有趣。由此推断,使用了这款跑步机后,用户会爱 上运动,故选C。该题容易误选D。 29.B 事实细节题 由第四段的“The cost of the hardware and computer software program is $12,000. That is a lot of money for most people ”这两句话可知,这些硬件和软件成本为1.2 万 美元,这对大多数人来说都太贵 30.A 推理判断题 文章第五段讲述了Leonardo Mattiazzi 使用这款名为Infinity 的跑步机的 感受。Mattiazzi 认为这次体验真实得令人惊讶。他感到更有动力去跑步,去做一些提升自己 极限的活动。他称这种体验比在健身房原地跑步更有意思。从字里行间可以看出,Leonardo Mattiazzi 对这款名为Infinity 的跑步机非常满意。 31.C 主旨大意题 文章首段“Businesses are finding more uses for Virtual Reality (VR) as the technology develops. (随着技术的发展, 企业开始寻找虚拟现实技术的更多应用。 )”是主题句。 也就是说,本文主要讲述的利用虚拟现实技术开发出新的跑步机,让用户爱上运动。因此, 本文写作目的是介绍虚拟现实技术的新应用,故选C。 D 本文是一篇说明文。研究发现经常刷牙可以降低患心脏病的风险。 32.A 细节理解题 文章第二段“What the research found is that brushing your teeth three times a day, or more, was linked to a ten percent lower risk of atrial fibrillation(心房纤颤).”可知。 33.C 细节理解题 根据文章第三段“They had usual medical exams between 2003 and 2004.” 可知本题答案选C。 34. A 词义猜测题 根据第一二段内容可知经常刷牙可以降低患心脏病的风险, 由此推断risk 和danger 同义。 35.D 事实细节题 根据文章最后一部分提出的建议可知保护牙齿的方法有使用含氯牙膏, 一天刷牙两次一次两分钟,每天清洁牙齿一次,保持健康饮食,经常看牙医等,故此题答案 选择D。 第二节 七选五 36-40 CBAFE 36.由上一句I was recently asked for my advice to new graduates entering the workplace.可知下 文作者将要对即将步入工作岗位的毕业生提出建议,此处起到承上启下的作用,故选C 项。 37.本段主题句为Discover Yourself,根据下文The purpose is to grow as a human being: to discover what you’re good at, what you love to do, and what you dislike.可知本段强调发现自己, 探索自己擅长的事情,故选B 项。 38.根据本段中I’ll always highly regard someone willing to be honest about their mistakes because we learn from those just as much as our successes!(我非常重视那些愿意诚实面对自己 错误的人,因为我们从这些错误中学到的东西和从成功中学到的一样多! )可知本段强调要 勇于面对自己的错误,故选A 项。 39. 根据本段标题Treat Everyone With Respect 可知本段主题为尊重身边的所有人, 故此题选 F 项。 40.根据上一句As you get into the workplace you will find that you have less“free time”than 高一年级英语参考答案第5 页(共6 页) when you were in school. 以及主题句可知本段强调合理的运用自己的时间,故此题选择E 项。 第三部分语言知识运用 第一节 完形填空 41.A 根据下文Han people 可知,此处应选A。 42.B 本句句意“演唱由传统乐器伴奏”,考察短语be accompanied by 由...伴奏。 43.A 考察短语be attracted by 被...所吸引。本句句意“我被基于传统文化的服装,歌曲和游 戏所吸引。” 44.B 根据上下文可知此处表达“告知”含义,故此题答案选择B。 45.A 考察短语have a passion for 对...有热情。 46.B 辨析look 相关短语含义。Look after 照顾look for 探究,寻求look forward to 盼望 look through 浏览。 47.C 本句句意“这是因为传统文化是年轻人理解自己民族身份的最佳方式。”故此题答案选 择C。 48.D 根据上下文可知此处表达“区分个人民族身份的方式”,故此题答案选择D。 49.A 本句句意“尽管有些人更喜欢继承中国传统文化,但也有人对传统文
| ||
下载文档到本地,方便使用
- 可预览页数已用完,剩余
4 页请下载阅读 -
文档评分


2022年秋期南阳市六校第一次联考高一年级语文试题