湖北省荆州市八县市2021-2022学年高一上学期期末质量检测英语试题答案
804.55 KB
5 页
0 下载
0 评论
0 收藏
| 语言 | 格式 | 评分 |
|---|---|---|
中文(简体) | .pdf | 3 |
| 概览 | ||
2021-2022 学年度上学期期末质量检测 高一英语试题参考答案 命题单位: 监利中学 胡莉 公安一中 朱爱琼 审题:文军2022.1.6. 听力答案 Text 1 M: Sorry to keep you waiting, madam. W: It’s OK. Can I see the menu, please? M: Certainly. Here you are. Text 2 M: Could you tell me what time the train to Miami leaves? W: Yes, the next train leaves at 11:00 a.m. M: Do you know how long it takes to get to Miami? W: Sure, it takes four hours. Text 3 W: I like this pair of shoes indeed. M: But is that the sort of color you like? I thought you’d prefer something lighter. W: The color is not so important. It’s the shape that I care about most. Text 4 M: Is that tall man your brother? W: Well, my brother is not so tall. And he has short dark hair. Text 5 W: Do you have any hobbies, Michael? M: I’m interested in climbing mountains and I like taking pictures. What do you like to do in your spare time? W: I’m fond of collecting coins from different countries. Text 6 M: What do you think of the film we saw last night? W: It’s a great film, isn’t it? M: Yes, it is a great film although the name sounds frightening. By the way, I’m hungry. Where can we have a meal? W: Well, Bella Rosa is nice but the food there is expensive and unhealthy. I think the Indian restaurant near your office is a better choice! M: OK, let’s go to the Indian restaurant. Text 7 W: Good afternoon. Dr. Anderson’s office. M: Hello, my name is John Smith. and I was hoping I could come in today to see the doctor. W: Are you a patient of Doctor Anderson? M: Well, no. I’m in town at a conference and the manager of the hotel where I am staying suggested that I call you. W: What seems to be the problem? M: There has been a strange sound in my ears for nearly two days. W: Doctor Anderson has been busy having an important meeting until late afternoon. So you could see him would be 7 o’clock in the evening. M: OK. I’ll come in at that time. Text 8 M: What are you reading? W: Oh, it’s a play called A Midsummer Night’s Dream. It’s by William Shakespeare. Have you ever read it? M: Yeah, last year. Our class liked it a lot. W: Really? I find it hard to understand. M: Well, if you are going to read Shakespeare, you must know that he never wrote any of his plays to be read. W: What? He didn’t want anyone to read them? M: I mean he didn’t want one person to sit alone and read them. He wanted the plays acted out! W: Oh, I get it. So, you’re saying that I should act out the play instead of reading it? M: Exactly! Find some students in your class and act it out together. It will be exciting. And you will understand the play much better. Text 9 W: Mr. Smith, does your son get along well with others at school? M: Actually he has very few friends at school. Do you have any good tips? W: Well, children are not born knowing how to make and keep friends. You need to set a good example for him. M: Oh, I’m not good at making friends. I guess my son and I need to learn together. Do you have any other tips? W: Well, tell him everyone needs friends and that friends play an important role in everyone’s life. When he behaves well with a friend, praise him. This will encourage him to make more friends. M: You are right. Encouragement is really important. W: And also you can encourage your son to invite some classmates over for fun. He can’t make friends if he has little chance to spend time with them. M: That makes sense. Text 10 Now I will tell you something about our trip. Our trip begins with bus riding and then take the cross-channel boat to Paris. We will arrive at the hotel in the evening. The Ibis is a hotel with an excellent quality. It has a bar and a restaurant and is located about two miles south of Notre Dame, enabling you to explore Paris with ease. Tomorrow, after breakfast, we will take you on a sightseeing tour of the city, during which you will see the Eiffel Tower, Champs Elysees, the Louvre, in fact almost every famous landmark you have ever heard of. We then leave Paris and take a short drive to the magnificent Palace of Versailles, the home of Louis XIV. Our tour ends in the mid-afternoon back in Paris where you will have the rest of the day at your leisure. In the evening there is a “Paris By Night” tour showing you the beautiful buildings with bright lights on, which will impress you deeply for sure. 听力:1-5 CBACA 6-10 CACAC 11-15 ABCBA16-20BCACB 阅读理解: 21—23 DCC 24—27 BBAA 28—31 DBDC 32—35 BADA 36—40 CAFGE 完形填空:BDACA ACDBB CDDCA 语法填空: 56. excitement 57. The 58. is scheduled 59. which 60. with 61. will be shown 62. To compete 63. their 64. that 65. hotter 应用文写作: As we all know, cultural relics can help us know a period of history, and contribute to cultural research. Besides, cultural relics are precious/valuable heritage passed down by our ancestors, which plays an important role in official history. In addition, they can deepen the love for our motherland. So it’s very important for us to protect cultural relics. First, we should make relevant laws and increase the punishment of illegal acts. Second, we should raise awareness of the protection of cultural relics and actively fight with crimes against cultural relics. As a student, we should be civilized tourists and take the responsibility for preserving and passing down the cultural relics. 读后续写: Remembering everything she could from her emergency training, Jessica took Zack to the basement( 地下室). With the electricity cut off, it was completely dark in the basement. Jassica held Zack’s trembling hand tightly, and they felt their way in the darkness with great care. Finally, they sat down in a corner .Outside, the lightning flashed, the thunder roared, and the furious wind howled, which threatened to put the world to an end. Feeling overwhelmingly scared, little Zack burst into tears, saying, “I miss my mom.” Jessica held him in her arms and stroked his forehead, saying , “Honey, don’t be afraid! Everything will be all right.” After a final crash, the sound of the storm grew distant. Knowing the storm had died away, Jessica sighed with relief. The pair hugged each other and cried for joy. Finally, they returned to the house, only to find everything in a mess. It was’t long before Mrs Hill arrived. Seeing zack safe and sound, she thanked Jessica for what she had done with grateful tears. After giving each other a big hug, Mrs Hill and Zack said goodbye to Jessica. Without Jessica’s kindness and bravery, Zack couldn’t have had a narrow escape from death. 答案详解 A 【语篇解读】本文是一篇应用文(295 词) ,主要介绍纽约州立大学石溪分校Charles B. Wang 中心将要展开的四类研习班,包括其研习内容、时间及费用问题。 【答案解析】 21. D 细节理解题。根据Chinese Calligraphy 研习班要求:课程对孩子和成人开放,但9 岁以下儿童必需有一位成年人陪同。accompanyvt. 陪同;陪伴 22. C 细节理解题。根据四个研习班的时间安排,五月五日开班的有The Elegant Art of Knot Jewelry for Mother’s Day 和Chinese Paper Cutting。 23. C 细节理解题。根据最后一段:在艺术家Artist Wonju Seo 的研习班中,参加者可制 作一个韩国传统枕头。participant n. 参加者 under the guidance of sb 在某人的指导下 pillow n. 枕头 【原文出处】 https://www.newsday.com/lifestyle/recreation/wang-center-workshops-celebrate-chinese-and-kore an-culture-1.13279094 B 【语篇解读】 本文是篇说明文(332 词), 主要介绍一家主流旅游网站将停售那些允许游客 接触野生动物景点的门票。 【答案解析】 24. B 细节理解题。根据第一段第二句,可知:该网站新政策实行后,通过该网站购票 的游客不可能进行乘骑大象,与海豚同游或抚摸老虎等活动。pet v. 抚摸 25. B 词义猜测题。根据句意“TripAdvisor 一直受到来自动物福利组织的压力,这些组 织要求其放弃那些会给动物造成心理和身体痛苦的景点,这些痛苦会缩短动物们的寿命。 ” 26. A 段落大意题。第六段主要讲述野生动物所受的虐待及虐待对其造成的不良影响。 27. A 最佳标题题。根据本文第一段及全文内容可知。选项B、D 内容在原文中有提及, 但不是主要内容。选项C 与原文内容不符。 【原文出处】 https://www.npr.org/sections/thetwo-way/2016/10/12/497744770/tripadvisor-stops-selling-tickets- to-animal-abusive-attractions C 【语篇解读】 本文是篇说明文(255 词), 主要介绍一个帮助父母随时随地监控孩子使用个 人电子设备情况的app。 【答案解析】 28. D 细节理解题。 根据第四段可知: 家长可以阻止孩子使用社交媒体或浪费时间的app, 以保证他们能在学习时专注。 app n.应用程序 blockone’s access to sth 阻止某人使用、 进入… social media 社交媒体 time-wasting adj. 浪费时间的 29. B 推理判断题。根据第二段,可知“父母们与孩子们为个人电子设备的使用问题作 斗争” 。 由此可推断出, 父母对这款app 应持有支持的态度。A. Negative. 否定的; 反对的 B. Supportive. 支持的C. Doubtful. 怀疑的 D. Concerned. 担心的 30. D 推理判断题。 根据最后一段, 可知 “在监管(monitor)方面(aspect), 父母们瞟一眼(at a glance),就可以查看孩子们在电子设备干什么——甚至一份关于他们在每个网站或应用程 序上使用时长的邮件还可发送给父母。 ”可推断出,该应用程序非常方便。A. Affordable. 负 担得起的 B. Safe. 安全的C. Time-wasting. 浪费时间的D. Convenient. 方便的;便利的 31. C 作者目的题。从全文可知,作者是在向父母介绍一款新的监管app。 【原文出处】 https://www.nowtolove.com.au/parenting/family/app-h
| ||
下载文档到本地,方便使用
- 可预览页数已用完,剩余
3 页请下载阅读 -
文档评分

