2022年春季鄂东南省级示范高中教育教学改革联盟学校期中联考高二英语答案
941.10 KB
4 页
0 下载
0 评论
0 收藏
| 语言 | 格式 | 评分 |
|---|---|---|
中文(简体) | .pdf | 3 |
| 概览 | ||
2022 年春鄂东南教改联盟学校期中联考高二英语参考答案(共8 页)第1页 2022 年春鄂东南教改联盟学校期中联考高二英语参考答案(共8 页)第2页 2022 年春季鄂东南省级示范高中教育教学改革联盟学校期中联考 高二英语参考答案 第一部分听力 1-5 CABAC 6-10 ABBAC 11-15 BACBA 16-20 CBCBA 第二部分阅读理解 21-23 BCD 24-27 ADBC 28-31 BACD 32-35 BDCD 36-40 GEACD 第三部分语言运用 41-45 CDBCA 46-50 DABAB 51-55 DACBA 56. refers 57. whom 58. making 59. have impressed 60. strength 61.herself 62. to complete 63. commitment 64. actively 65. for 第四部分写作 第一节 One possible version: Thanks to the joint efforts of my classmates, we won first place in the sports meet held last week. We could hardly contain our excitement, for our hard work finally paid off. All competitors in our class worked hard to improve and achieve sporting excellence. Moreover, we tried our best to cooperate with our teammates and respect our opponents as well, which doubled our happiness, and thus enabled us to perform better. Our good performance also lay in observing the rules of fair play and it undoubtedly contributed to the richness and charm of our sporting life. Why not spare more time to work out regularly? Let’s embrace sports and enjoy sports together. 第二节 One possible version: Paragraph 1: I can’t imagine what would happen next. I closed my eyes, covered my ears, and shrank as low as I possibly could in my chair. After a few seconds, though, I gathered enough courage to uncover one ear and peek through a half-open eye. That’s when I saw the expression of pure joy on my mom’s face. Seeing she was having so much fun, I couldn’t help smiling. My classmates clapped and cheered, and I heard someone say, “Wow! Arizona’s mother is pretty talented!” Paragraph 2: By the time of the Winter Fair, I was actually proud of her for putting herself out there for the sake of us kids. “I’m really glad you helped my class with the performance,” I said to my mom as we drove home from Winter Fair. My mom reached back and squeezed my hand. “Thanks for saying that, Arizona. I can see why you might’ve been embarrassed, but I had such a great time.” Her contented smile reminded me of my dear father and his silly singing in the car. Maybe I could let go of my own worries next time and just try to be happy that he is having fun being himself. After all, this is the kinder route for everyone involved. 录音原文 Text 1 W: Is today the 10th of June? How time flies! M: Yes, and I have one more lecture to give the day after tomorrow. Text 2 M: How are the sales figures looking? W: They’re great! We had a sharp rise after the online marketing campaign began. It’s better than hiring extra salespeople. M: Good! Now I’m thinking of offering some discount next season. Text 3 W: Why don’t you go to bed, Jimmy? Are you reading that storybook? M: Oh, I just remembered I hadn’t done my science homework yet. I’m searching online for some information about that. Text 4 M: I kicked a player out of our team for his misbehavior last week. W: I heard he apologized and promised not to do that again. Why not give him a second chance? M: Maybe you are right. Text 5 M: I would enjoy looking around the bookshop. It’s really enjoyable. W: Me too. I always find the book in the shop or the supermarket and then buy it online! It’s often a lot cheaper. Text 6 M: Hi, Silvia. Are you going camping with us? W: Surely, yes. M: Great. It should be good fun unless the weather gets bad. W: What do I need to take? M: Well, when I get home, I’ll text you the list I’ve made. You don’t need to worry about food though. I’ve packed enough hamburgers. That’s the easiest thing to make. W: Fine. In case we run out of hamburgers, I’ll take some tins and bread. M: Good idea. If you want, bring some cards. We could play at night. Text 7 M: What’s wrong with you? W: My head hurts badly. M: Do you have a fever? W: No. M: How long has it been like this? W: Since the night before yesterday. M: Do you have a sleeping problem? W: No. I always go to bed early and sleep sound, uh, except last night. I worked late into the night preparing for a meeting. M: I think you’d better have a further exam, and before the result comes out, try to relax. W: Do you have any medicine to kill the pain? I have to attend a meeting this afternoon. M: Before the result comes out, I can’t give you any medicine. I insist you have a good rest first. Text 8 W: Good morning, Movie Center. How may I help you? M: Good morning. This is Vinson from Room 808. I’d like to know something about your theater. W: Very well, Mr. Vinson. We have three theaters, one public theater, and two private theaters for five people and two people respectively. M: Emm … how do you charge for the private one? W: The charge for private theater is $50 per hour per person. Drinks and snacks are extra. M: Very well. I’d like to reserve the one for two people from 6:00 to 9:00 tomorrow evening. Tomorrow is 2022 年春鄂东南教改联盟学校期中联考高二英语参考答案(共8 页)第3页 2022 年春鄂东南教改联盟学校期中联考高二英语参考答案(共8 页)第4页 the 20th anniversary of our marriage. We want a celebration. W: What exciting news! Congratulations, Mr. Vinson! M: Thank you very much. Text 9 M: Hi, Georgia. How are you? W: Hi. Not so good. I’m getting really annoyed with my little brother Jim at the moment. I’m trying to review for my exams and he keeps stopping me from working. Sometimes he listens to music late at night with his radio on loudly; sometimes he borrows something from me that I need to use for studying, like my dictionary or computer. I can’t concentrate on my work for more than a few minutes. It’s terrible. M: You should ask your parents to deal with your brother. Your exams are more important. Your parents should understand that. W: That’s a good idea, Matthew. I’ll ask my dad for help tonight. My brother will listen to him. And I’ll also think about going to the library at the weekend. It’s nice to have a change sometimes when you’re studying. How’s your review going, Matthew? M: My problem is I just can’t remember anything from History. I read a page and then ten minutes later I’ve forgotten it. W: That’s not unusual. You should try writing down what you’ve just read. It’s amazing how much more you will remember that way. Sometimes I even sing my notes. It’s a bit embarrassing, but it will help to remember lots of information. M: Yes. I’ll try those ideas. Text 10 M: OK! So my talk tonight is called Psychology in Advertising, but I’m going to start with a little story. In the 18th century, hardly anyone in Prussia ate potatoes or rice, because the main meal for almost everyone was bread. But there was a problem with bread: in those days, sometimes the wheat didn’t grow very well, people, especially poor people, would have nothing to eat. So when the king called Frederick heard about the potato, he immediately ordered everyone in the country to start growing potatoes. But to his surprise, they refused. Frederick was a very clever man, and although there were no psychologists in 1774, he certainly had a talent for understanding the psychology of his people. So he soon came up with a very interesting plan. First, he planted potatoes in his palace garden. Next, he sent soldiers to guard it. As soon as people saw the garden and the soldiers, they started asking each other “What could be in that field that is worth so much?” And of course, as soon as they found out that the field was full of potatoes, they all wanted some. You see, once people believed they were not allowed to eat potatoes, they immediately wanted to have them. And that’s a good psychology. 部分试题解析 阅读理解 Passage A 【答案】BCD 【解析】话题涉及自然与园艺, 与家庭植物栽培活动有关的四则广告。材料来源: WWW.LATIMES.COM/LIFESTYLE/STORY/2022-02-03/ 21. 细节理解题。根据首段Here’s our latest list of plant and garden events in February 以及文章小标题 可知,短文的阅读对象是热爱家庭植物栽培的人, 故选B。 22. 细节理解题。根据第一个小标题California Native Container Plants 中的$25, or $20 for members 可知,非会员听课需缴纳$25, 故选C。 23. 细节理解题。 根据第四个小标题Payne Foundation Winter Plant Sale 中sale 以及as well as one of the region’s largest selections of native plants 可知,a native plant shopper 应该到the Payne Foundation nursery 购物, 故选D。 Passage B 【答案】ADBC 【解析】话题涉及诗歌学习与人生, 讲述平凡人生的故事:芝加哥一英语教师开启新方法教授诗歌, 从而改变了学生的人生。材料来源:www.npr.org/2022/02/18 24. 细节理解题。根据第一段中的“...ended up winning it,” says Kahn. “And I realized this is something powerfu
| ||
下载文档到本地,方便使用
- 可预览页数已用完,剩余
2 页请下载阅读 -
文档评分


2022年春季鄂东南省级示范高中教育教学改革联盟学校期中联考高二语文详解