word文档 浙江省湖州市三贤联盟2021-2022学年高一下学期期中联考 英语试题 Word版含答案 VIP文档

105.00 KB 33 页 0 下载 0 评论 0 收藏
语言 格式 评分
中文(简体)
.doc
3
概览
2021 学年第二学期湖州市三贤联盟期中联考 高一年级英语学科试题 考生须知: 1.本卷共8 页满分150 分,考试时间120 分钟。 2.答题前,在答题卷指定区域填写班级、姓名、考场号、座位号及准考证号并填涂相应数字。 3.所有答案必须写在答题纸上,写在试卷上无效。 4.考试结束后,只需上交答题纸。 第Ⅰ卷(选择题,共85 分) 第一部分听力(共两节,满分30 分) 第一节(共5 小题;每小题1.5 分,满分7.5 分) 听下面5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一 小题。每段对话仅读一遍。 1. When will the football program begin? A. At 7:00. B. At 8:25. C. At 9:30. 2. Where does the conversation take place? A. At the airport. B. In the amusement park. C. In the museum. 3. What is the woman advised to give Mary? A. A book. B. Flowers. C. A cat. 4. How many blocks will the man have to walk? A. Two blocks. B. Three blocks. C. Five blocks. 5. Why is the man here? A. To return a form. B. To find a part-time job. C. To buy a computer. 第二节(共15 小题;每小题1.5 分,满分22.5 分) 听下面5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中 选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题, 每小题5 秒钟;听完后,各小题将给出5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6 段材料,回答第6、7 题。 6. What are the speakers mainly talking about? A. A red planet. B. A theme park. C. A special village. 7. What does the man think of the project? A. It’s inexpensive. B. It’s worthwhile. C. It's huge. 听第7 段材料,回答第8 至10 题. 8. What is the man complaining about? A. Bad road conditions. B. More traffic accidents. C. Long hours' drive. 9. How does the woman go to work now? A. By bike. B. On foot. C. By car. 10. What's the man's view about self-driving cars? A. They are much safer. B. They are much faster. C. They are much cheaper. 听第8 段材料,回答第11 至13 题。 11. What is the probable relationship between the speakers? A. Coach and athlete. B. Colleagues. C. Husband and wife. 12. What is true about the woman’s weight? A. Heavier than before. B. Lighter than before. C. The same as before. 13. What will the man do next? A. Book a place. B. Go running. C. Buy the bike. 听第9 段材料,回答第14 至16 题。 14. Where does the conversation probably take place? A. In a restaurant. B. At home. C. In a studio. 15. How many courses do special Italian meals have? A. One or two. B. Three or four. C. Seven to nine. 16. How does the woman feel about Italian food? A. Wonderful. B. Special. C. Just so-so. 听第10 段材料, 回答第 17 至 20 题。 17. What is George? A. A teacher. B. A guide. C. A writer. 18. What does the speaker talk about at the beginning? A. Problems. B. Activities. C. Rules. 19. Which book was written in 1884? A. Life on the Mississippi. B. The Adventures of Huckleberry Finn. C. The Adventures of Tom Sawyer. 20. What did most Americans think of Mark Twain as a writer? A. Humorous. B. Rude. C. Critical. 第二部分阅读理解(共两节,满分40 分) 第一节(共11 小题;每小题2.5 分,满分27.5 分) 读下列短文, 从每题所给四个选项(A、B、C 和D)中, 选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂 黑。 A Grandpa moved in with us after Grandma passed away. He came to Canada from China, where he was a well- respected school headmaster. I, a nine-year-old boy, never spoke much Chinese. Grandpa didn’t speak much English, but we still connected in our own way. One way we developed our relationship was over a game of Monopoly. He didn’t really understand the rules or much of what my little brother and I said; I don’t think it mattered. He laughed when he landed on our hotels. Or when he pulled a card that read: “GO TO JAIL.” He got a kick out of our amusement. I think of Grandpa when I play the trading card game Yu-Gi-Oh! with my sons. I can’t keep track of all the spells and effects involved in this game. Truthfully, I don’t care if I win or lose these games. What matters is spending time with my children and making an effort to understand their interests. I often think about my kids. At how excitedly they explain rules and how they go easy on their old man. I imagine it’s like how Grandpa felt playing Monopoly with us. Grandpa went for regular walks. He also spent his days sitting on the couch, staring out the window and singing quietly. I often thought he was bored. But as I age, I find peace in taking moments to stare out a window. Maybe I got that from him. What I learned from my grandfather was to enjoy simple pleasures in life. To see the beauty in the colors of the rainbow. To see a single leaf fall from a tree. To play Yu-Gi-Oh! with my sons. 1. What happened to the writer and his grandfather during the game? A. They grew closer by playing the game. B. He grew impatient with his grandfather. C. They learned to speak each other’s language. D. His grandfather seldom had fun while playing. 2. Which of the following was right about the author’s grandfather? A. He didn’t speak much Chinese. B. He was a headmaster in Canada. C. He had fun playing Monopoly. D. He misunderstood his grandson. 3. How did the author’s grandfather probably feel when he stared out the window? A. Bored. B. Annoyed. C. Concerned. D. Peaceful. 4. What is the writer’s purpose of writing this story? A. To recall his grandfather’s life story. B. To advise older people to learn about kids’ games. C. To share his grandfather’s influence on him. D. To remind readers to spend more time with family. 【1~4 题答案】 【答案】1. A2. C3. D4. C 【解析】 【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了奶奶去世后,爷爷搬来和我们一起住。我从祖父那里学到的 是享受生活中简单的乐趣。 【1 题详解】 细节理解题。根据文章第三段第一句“One way we developed our relationship was over a game of Monopoly. (我们发展关系的方式之一是通过玩大富翁游戏。)”可知,作者和爷爷的关系通过玩这个游戏变得更近。故 选A 项。 【2 题详解】 细节理解题。根据文章第三段最后一句“He got a kick out of our amusement.(他从我们的娱乐中得到乐 趣。)”可知,爷爷从我们的游戏中得到了乐趣,也就是在游戏中玩得很开心故选C 项。 【3 题详解】 推理判断题。根据文章倒数第二段最后两句“I often thought he was bored. But as I age, I find peace in taking moments to stare out a window. Maybe I got that from him.(我常常觉得他很无聊。但随着年龄的增长,我在凝 视窗外的片刻中找到了平静。也许这是他遗传给我的。)”可知,作者的祖父可能在凝视窗外时感到平静。 故选D 项。 【4 题详解】 推理判断题。根据文章最后一段前三句“What I learned from my grandfather was to enjoy simple pleasures in life. To see the beauty in the colors of the rainbow. To see a single leaf fall from a tree.(我从祖父那里学到的是享 受生活中简单的乐趣。去欣赏彩虹的美丽色彩。看到一片树叶从树上飘落。)”可知,这里是对和祖父生活 的总结,也就是从祖父身上学会去享受生活中简单的乐趣,作者写这篇文章也就是为了跟大家分享这份收 获(To share his grandfather’s influence on him.)。故选C 项。 B World Food Day falls on October 16 in memory of the day when the Food and Agriculture Organization (FAO) of the UN was formed. The events of the day usually focus on reducing, or rather, removing hunger from the face of the earth. Farmers and government officials are often given tips on how to get rid of hunger with better effect. World Food Day was created by FAO member countries in November 1979. It was during their 20th General Conference that the observance (纪念、庆祝) of World Food Day was decided. It was not observed until 1981 when the specific date was determined. Pal Romany, the then Hungary's Minister of Agriculture and Food, played an important role in the founding of World Food Day during the 20th General Conference. Many people at the conference welcomed the idea. World Food Day is not only celebrated by FAO and the United Nations, but several other organizations concerned with food security, hunger reduction, consumption of balanced diet and health also take part in the celebration. On the day, which is usually observed in more than 150 countries in the world, a number of activities like marathons, concerts, agricultural inventions, and cultural exhibitions and shows are usually organized. Each year has its own theme to celebrate World Food Day. The themes are always related to food production, availability, and consumption. The themes are always set so that the public can come up with suggestions and ideas that are effective in dealing with hunger, poverty, and famine. In fact, most themes are agriculture related. This is because agriculture is the chief source of food. World Food Day hopes to bring awareness to help people from around the globe solve issues concerning hunger and famine. It is meant to help farmers attain modern skills that would help achieve food security. The day is also set aside to encourage the government to think of methods to keeping food security in a country. 5. What have you got to know about World Food Day? A. Its celebrations have the same theme relevant to agriculture. B. It has been celebrated across the globe ever since it was created. C. It is meant to make
下载文档到本地,方便使用
共 33 页, 还有 8 页可预览, 继续阅读
文档评分
请文明评论,理性发言.