内蒙古通辽市2021-2022学年高一上学期10月月考英语试题
94.00 KB
27 页
0 下载
0 评论
0 收藏
| 语言 | 格式 | 评分 |
|---|---|---|
中文(简体) | .doc | 3 |
| 概览 | ||
2021-2022 学年内蒙古通辽市高一上学期10 月月考英 语试题 考生注意: 1.本试卷共150 分。考试时间120 分钟。 2.请将各题答案填写在答题卡上。 第一部分 听力(共两节,满分30 分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷 上的答案转涂到答题卡上。 第一节(共5 小题;每小题1.5 分,满分7.5 分) 听下面5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中 选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读 下一小题。每段对话仅读一遍。 例:How much is the shirt? A. £ 19. 15. B. £ 9.18. C. £ 9.15. 答案是C。 1. What are they talking about? A. The seaside. B. A travel plan. C. The sunrise. 2. Who does the woman want to talk with? A. Sue. B. The manager. C. The man. 3. Where does the dialogue take place? A. In a cafe. B. In a fruit shop. C. In a bookstore. 4. What is Eric Brown? A. A worker. B. A student. C. A writer. 5. What would the man like to watch tonight? A. A football program. B. A basketball game. C. A talk show. 第二节 (共15 小题;每小题1.5 分,满分22.5 分) 听下面5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、 C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题, 每小题5 秒钟;听完后,各小题将给出5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读 两遍。听第6 段材料,回答第6、7 题。 6. How long did it take the man to find the spot yesterday? A. An hour. B. Two hours. C. Half an hour, 7. When does the man often arrive home? A. Around 7:00 pm. B. Around 8:00 pm. C. Around 9:0 pm. 听第7 段材料,回答第8、9 题。 8. When did the man book the table? A. In the evening. B. In the afternoon. C. In the morning. 9. What attitude does the woman have to the man? A. Polite. B. Rude. C. Careless. 听第8 段材料,回答第10 至12 题。 10. What is the probable relationship between the speakers? A. Classmates. B. Sister and brother. C. Guide and visitor. 11. How long has it been since the man got his mother's litter? A. Nearly a week. B. Nearly a month. C. Nearly two weeks. 12. What will the man probably do next? A. Do some reading. B. Go to the bookstore. C. Go to the post office. 听第9 段材料,回答第13 至16 题。 13. Where does this conversation take place? A. On the phone. B. At a coffee shop. C. In front of the cinema. 14. What does the man want to do? A. Ask the woman 1o buy a drink. B. Invite the woman to see a film. C. Go to the dentist’s with the woman. 15. Why does the woman refuse the man at first? A. She has seen the film. B She doesn't like the man. C. She has another thing to do, 16. Which place will the speaker meet at? A. The woman’s home. B. The cafe. C. The dentist’s. 听第10 段材料,回答第17 至20 题。 17. How did the speaker feel when she could buy some new clothes? A. Happy. B. Disappointed. C. Sad. 18. How many dresses did the speaker pick out? A. One. B. Two. C. Three, 19. Who is Seema? A. The speaker’s sister. B. The speaker’s friend. C. The speaker’s neighbour. 20. Which dress did Seema select in the end? A. The pink one. B. The blue one. C. The yellow and blue one. 第二部分 阅读理解(共两节,满分40 分) 第一节 (共15 小题;每小题2 分,满分30 分) 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C 和D 四个选项中,选出最佳选项。 A YOU ARE WANTED Brunetti Café We’ re looking for breakfast and lunchtime waiters and waitresses to work in our café on Sundays. Call Bella on 612398745 (8 a.m. — 4 p.m.) Babysitter needed We need a babysitter to look after our boys aged 5 and 7 after school from4 p.m. — 6 p.m. Monday to Friday. £40/ week Call Mary on 678345211 Holiday job Do you want to earn some extra money this summer? Do you speak another language? We need French, Spanish or German speakers to work for us in the City Museum shop from Tuesday to Friday. Send your CV to citymuseum @job. lkj Newspaper round We need young people to deliver newspapers on Monday and Friday mornings before school, The paper round takes 30 minutes in the village of Brook. Papers must be delivered before 8 a.m. and you must have your own bike. Send your CV to postoffice @brook. com 1. How much will you be paid every week if you look after Mary’s children? A. £40. B. £50. C. £60. D. £70. 2. If you want to work in the City Museum shop, you must ________. A. have your own bike B. speak another language C. be interested in museums D. be at work before 8:00 a.m. 3. If you want to work before going to school in the morning, you can ________. A. call Mary on 678345211 B. call Bella on 612398745 C. send your CV to citymuseum @job. lkj D. send your CV to postoffice @brook. com 【答案】1. A 2. B 3. D 【解析】 【分析】本文是一篇应用文。文章介绍了四则兼职工作的招聘启事。 【1 题详解】 细节理解题。根据文章Babysitter needed 部分的“£40/ week. (每周40 英镑)”可知,照顾 Mary 的孩子,每周的工资是40 英镑。故选A 项。 【2 题详解】 细节理解题。根据文章Holiday job 部分的“Do you speak another language? We need French, Spanish or German speakers to work for us in the City Museum shop (你会说另一种语言吗?我 们需要会说法语、西班牙语或德语的人在城市博物馆商店为我们工作)”可知,如果想在城 市博物馆商店工作,必须会说一门外语。故选B 项。 【3 题详解】 细节理解题。根据文章Newspaper round 部分的“ We need young people to deliver newspapers on Monday and Friday mornings before school (我们需要年轻人在周一和周五早晨 上学前送报纸)”以及“Send your CV to postoffice @brook. com (把你的简历寄到postoffice @brook. com)”可知,如果想在早晨上学前工作,可以把简历寄到postoffice @brook. com。 故选D 项。 B A year ago I received a full scholarship to attend the University of San Francisco. All of my hard work paid off. My mom had spent a lot on my attending a private high school, so I made sure to push myself: I volunteered, took part in various clubs, and graduated with honors. I was so excited to start a new part of my life. Soon enough, the big day came, but it wasn't like what I had thought. The first two weeks were the most difficult days of my entire life. Every night I would cry myself to sleep. I was missing my family, my home and everything in my hometown so much and I didn’t know how to deal with my broken heart. To distract myself, I threw myself into my studies. I also found a ton of jobs. In any free time, I started forcing myself to go to the gym. I wanted to keep every part of my day busy so I wouldn’t think about how lonely I felt. Soon after, I began to control my eating, considering it another solution to my homesickness. But soon there was something wrong with me. Finally, I went to see a doctor. When the doctor told me I had no choice but to take time away from school, I started to fear. How could I stop? School was what I was best at. “I’m not so bad,” I thought in my head. But the result was that I was taken to hospital again a month later and my mother came woefully. I had to take a semester off from school, and go to the treatment center near my home. If there are girls who are suffering similarly, I hope you know that there is hope and that you should have a positive attitude towards life. Though you may feel alone, there are so many people who can understand your struggle. That’s why I want to share my story. 4. Why did the author push herself during high school? A. She wanted to attend the University of San Francisco. B. It cost too much to study in a private school. C. Her parents controlled much of her life. D. Her family put her under pressure, 5. What can we know about the author in the first two weeks? A. She couldn't fall asleep because of pressure. B. She couldn't pay attention to her study. C. She couldn't deal with her homesickness. D. She couldn't catch up with others. 6. What does the underlined word “woefully” in paragraph 4 mean? A. Sadly. B. Surprisingly. C. Curiously. D. Happily. 7. What is the author's purpose in writing this text? A. To look back on her past life. B. To increase her own confidence. C. To express appreciation to her mother. D. To encourage other girls like her to be positive. 【答案】4. B 5. C 6. A 7. D 【解析】 【分析】本文是一篇夹叙夹议文。讲述了作者进入大学后非常想家,努力克服但效果甚微 最后导致身体不好不得不退学休养,并鼓励跟自己有相似经历的人积极乐观的面对生活。 【4 题详解】 细节理解题。根据第一段中“My mom had spent a lot on my attending a private high school, so I made sure to push myself: I volunteered, took part in various clubs, and graduated with honors. (我妈妈花了很多钱让我上私立高中,所以我一定要逼自己:我做志愿者,参加各种俱乐部, 并以优异的成绩毕业)”可知,作者在高中时强迫自己因为在私立学校学习花费太多。故选 B。 【
| ||
下载文档到本地,方便使用
共 27 页, 还有
7 页可预览,
继续阅读
文档评分


内蒙古呼和浩特市2021-2022学年高一上学期期末考试英语试题