pdf文档 河南省南阳市第一中学校2022-2023学年上学期高二第四次月考英语答案 VIP文档

1.24 MB 6 页 0 下载 0 评论 0 收藏
语言 格式 评分
中文(简体)
.pdf
3
概览
1 第四次月考英语答案 阅读1-3CDB 4-7CBAB 8-11 ADBD 12-15ACDA 16-20DAFEG 完型一21-25 DABBC 26-30 BADCC 31-35 ADBAC 36-40 DCADB 完型二41-45 DBCAC 46-50 ADAAD 51-55 CBDBA 56-60 BDABC 语法填空61.recognition 62. was honored 63. the 64.to become 65.other 66.equally 67.improving 68.which 69.Unlike 70.and 单句71.comparison 72.had 73.involving 74.to be 75.filled 76.to 77.whether 78.has been accepted 79.being suspected 80.that 改错1.official—officially 2.was—is 3. 去掉named 后with 4.circle—circles 5.Chinese 前加the 6.but—and/while 7.recognizing—recognized 8.how—what 9.expect—expectation(s) 10.our—we 参考范文: Recently a survey has been conducted about whether fireworks and crackers should be banned during the Spring Festival in our community. In this survey, 400 citizens were interviewed. The survey shows that 90 percent of the citizens subscribe to this idea. In their opinion, setting off fireworks and crackers can result in serious environmental pollution, such as air pollution and noise pollution. Additionally, it easily causes fires. However, 10 percent hold a different idea. From their point of view, setting off fireworks and crackers, which can add to the atmosphere of the festival, is a traditional way to celebrate the Spring Festival. As for me, for our living environment, we should ban setting off fireworks and crackers and adopt other ways of celebrating the festival. A:CDB [解析]这是一则招聘广告。一家保险公司招聘人寿及健康保险风险经理。 [1 题详解]推理判断题。根据第一段中“Our company has partnered with an international insurer and is looking for a full-time risk manager with responsibility for the UK Life and Health Insurance business.”(我们公司与一家国际保险 公司合作,正在寻找一位负责英国人寿和健康保险业务的全职风险经理)可知,本则广告中招聘的岗位与保险 行业有关,故选C。 [2 题详解]细节理解题。在“Key requirements”部分中的内容“The individual will be a qualified life or health manager who has experience in risk management or consulting.” (个人将是有风险管理或咨询经验的合格的生活或 健康经理)可知, 应聘者必须有相关的工作经验,故选D。 [3 题详解]细节理解题。根据最后一段中“By applying for a job listed on CareersinRisk com you agree to our terms and conditions and privacy policy.”(通过申请CareersinRisk com上列出的工作,您同意我们的条款和条件以及隐私 政策。 )可知, 申请者需要通过申请CareersinRisk com.上列出的工作,并同意该公司的条款和条件以及隐私政策。 故选B。 B:CBAB [4 题详解]推理判断题。根据第一段中的“He was often the first to raise his hand for a project, appeared to have infinite capacity to get high-quality work done, and offered to assist his peers and direct reports. Oliver seemed to be all-in: optimistic, energetic, supportive, and someone who contributed to everyone.”可推知,Oliver 对工作很热情。 故选C。 [5 题详解]细节理解题。根据第二段“However, the more Oliver participated, the more others around him were slighted. Instead of sparking creatively in others, his ideas outshone everyone else’s. He consumed time speaking in meetings, exhausting the oxygen level in the room. Oliver felt pumped up by how many of his ideas had been deployed(有效地利用) but frustrated by others’ lack of sufficient effort. "可知,Oliver 参与得越多,其他同事就越不 受重视、无法激发创造力。由此可知, Oliver 过度参与的结果是使同事们的工作效率降低了。故选B。 [6 题详解]细节理解题。 根据最后一段中的 “To fix the issue, Oliver learned the value of asking two specific questions before offering his own ideas: ‘What have you thought of?’ and ‘What would be most helpful for you at this point?’ 公众号高中僧试题下载 2 Surveying others to understand what’s helpful illuminates better avenues for our contribution: directly through our ideas, through coaching colleagues to create their own, or by building on what someone else has generated. ” 可 知,Oliver 通过问其他同事问题来倾听他人的声音,以解决这个问题。故选A 项。 熟词生义avenue 为名词,常用意为 “大街;林荫道” 。 在本文中,意为 “a choice or way of making progress towards sth 选择;途径;手段"。three possible avenues of research 三种可能的研究途径 [7 题详解]主旨大意题。根据最后一段并结合本文的主要内容“Oliver 工作很热情,但是他的过度参与反而降低 了团队的工作效率,他参与得越多,他周围的人就越受冷落,不利于合作。 于是Oliver 通过倾听他人的声音,来指导 同事创造他们自己的想法,从而提高团队工作效率。 ” 可知, B 项 “当贡献妨碍到合作的时候” 最适合作为本文的 标题。故选B。 C:ADBD [解析]这是一篇说明文。文章介绍了热穹顶等气温过高现象与死亡的关系。 [8 题详解]细节理解题。 根据第二段 “A worldwide study published last month in Nature Climate Change found global warming responsible for 37 percent of heat-related deaths between 1991 and 2018. As temperatures tick ever higher, that figure may well rise.(上个月发表在《自然气候变化》杂志上的一项全球研究发现,1991 年至2018 年期间, 37%的热相关死亡是由全球变暖造成的。随着气温越来越高,这个数字很可能会上升)”可知,温度越高,高温 死亡率越高,两者呈正相关。故选A。 [9 题详解]细节理解题。根据第四段“Before long, you might not know where you are or what time it is. You might collapse. You may lose consciousness.(不久之后,你可能不知道自己在哪里,也不知道现在是什么时间。你可能 会崩溃。 你可能会失去知觉)” 可知, 中暑而亡的人会经历 “意识不清, 晕倒或者身体垮掉” 这一过程。 故选D。 [10 题详解]词义猜测题。 根据下文 “Then your heart starts beating faster to pump blood to the skin. That’s your body attempting to make your skin hotter than the air outside, in hopes of moving heat away from you. (然后你的心跳开始 加快,将血液泵入皮肤。这是你的身体试图让你的皮肤比外面的空气更热,希望把热量从你身上转移出去)” 可知,划线词所在的句子意思是:首先,你的大脑向汗腺发送一系列信息,告诉它们增加汗液的分泌。由此可 知,划线词ramp up 意为“加速” 。故选B。 [11 题详解]推理判断题。根据第五段“And that’s just part of what we know about how extreme heat kills you.(这只 是我们所知道的极端高温如何致人死亡的一部分)”以及第六段“ ‘It’s important for people to understand that there’s still a lot we don’t know about heat stroke and who’s most susceptible to it,’ Kenney said.(肯尼说: “重要的是 要让人们明白,我们对中暑还有很多不了解的地方,也不知道谁最容易中暑)”可知,通过引用专家的话,作 者想要证明人们对中暑及其促成因素了解较少。故选D。 D:ACDA [解析]这是一篇说明文。文章就如何实现媒体素养教育目标,作者提出了不同的方法来帮助学生形成心态,让 他们能够适应不确定性,但是在实现这一目标之前还有很长的路要走。 [12 题详解]细节理解题。由第一段中的“One tool that schools can use to deal with this problem is called media literacy education. The idea is to teach teenage students how to evaluate and think critically about the messages they receive.(学校可以用来解决这个问题的一个工具是媒体素养教育:这个想法是教青少年学生如何评估和批判性 地思考他们收到的信息)”可知,关于媒体素养教育,作者最关心的是如何实现媒体素养教育的目标,即教青少 年学生如何评估和批判性地思考他们收到的信息。故选A。 [13 题详解]词句猜测题。 由第二段的“Other approaches teach students methods for evaluating the credibility of news and information sources, in part by determining the incentive of those sources. They teach students to ask: What encouraged them to create it and why? (其他方法教学生评估新闻和信息来源可信度的方法, 部分是通过确定这些 来源的incentive 他们教学生问:是什么鼓励他们创造它,为什么? )”可知,通过鼓励学生询问是什么、为什么 新闻和信息被创造出来, 来评估其来源可信度,这是从他人创造新闻和信息来源的动机入手,incentive 在此处 意为“动机(Motivation)”。故选C。 [14 题详解]推理判断题。 由第四段中的 “According to educational psychologist William Perry of Harvard University, students go through various stages of learning. First, children are black-and-white thinkers—they think there are right answers and wrong answers. Then they develop into relativists, realizing that knowledge can be contextual. This stage is the one where people can come to believe there is no truth. With media literacy education, the aim is to get students 3 to the next level—that place where they can stat to see and appreciate the fact that the world is messy, and that’s okay. (哈佛大学的教育心理学家威廉佩里认为,学生会经历不同的学习阶段。首先,孩子们是非黑印白的思考者, 他们认为有正确的答案和错误的答案。然后他们发展成为相对主义者,意识到知识可以是背景知识。在这个阶 段,人们可以开始相信没有真相。通过媒体素养教育,目的是让学生们进入下一个层次,在那里他们可以开始 看到并欣赏世界是混乱的,这很好”)可知,学生的思维水平是有层次的:非黑即白层次和相对主义者层次,所 以他们会经历不同的学习阶段,每个学习阶段看问题的方式、角度和深度都不一样,而媒体素养教育是为了让 学生们进入下一个层次, 以提高学生思维水平, 可得出第四段提到学习阶段主要是为了强调提高学生思维水平 的必要性。故选D。 [15 题详解]主旨大意题。由第一段中的“Both misinformation, which includes honest mistakes, and disinformation, which involves an intention to mislead, have had a growing impact on teenage students over the past 20 years. One tool that schools can use to deal with this problem is called media literacy education. (在过去的20 年里, 包括无心之 失和虚假信息在内的错误信息对青少年学生的影响越来越大。 学校可以用来解决这个问题的一个工具是媒体素 养教育)”和最后一段中的“Schools sill have a long way to go before they get there, though. Many more studies will be needed for researchers to reach a comprehensive understanding of what works and what doesn’t over the long term. (然而,学校在实现这一目标之前还有很长的路要走。研究人员还要进行更多的研究,才能全面了解什么在长 期内起作用,什么不起作用)”及其它段落可知,文章就如何实现媒体素养教育目标,作者提出了不同的方法来 帮助学生形成心态,让他们能够适应不确定性,但是在实现这一目标之前还有很长的路要走,A 项“媒体素养 教育:路很长”符合文意。故选A。 七选五:DAFEG [解析]本文是一篇说明文。主要介绍了可以提高创新技能的一些技巧。 [16 题详解]下文“To grab that newness, you need more original ways of thinking.(为了抓住这种新鲜感,你需要更 多的原创思维方式)”说明要有更多的原创思维方式,以抓住新鲜感,D 项中something new 是关键词,D 项“创 新意味着新的东西”引出下文,符合题意。故选D。 [17 题详解] 上文“With creative thinking, you will desire a new innovative way of doing something which will empower you to innovate something new.(有了创造性思维, 你会渴望一种新的创新方式来做一些事情, 这将赋予 你创新的能力)”说明创造性思维会使得你创新,A 项中it 指代上文中的creative thinking,A 项“因此,它将有 效提高您的创新技能”承接上文,符合题意。故选A。 [18 题详解]上文“You should listen to others and try to think about their ideas and concepts.(你应该倾听他人的意见, 并尝试思考他们的想法和观念)”说明应该倾听别人的意见, 思考别人的想法和观念, F 项“对其他观点持开放态 度”进一
下载文档到本地,方便使用
- 可预览页数已用完,剩余 4 页请下载阅读 -
文档评分
请文明评论,理性发言.