word文档 箴言中学2021级高一上学期期中考试英语参考答案 VIP文档

20.81 KB 4 页 0 下载 0 评论 0 收藏
语言 格式 评分
中文(简体)
.docx
3
概览
箴言中学2021 级高一上学期期中考试英语答案 第一部分 听力 (20×1.5 分 = 30 分) 1--5 CBCAC 6--10 BBCAC 11--15 BABBA 16--20 ABCCA 第二部分 阅读 (20×2.5 分 = 50 分) 21--23 ACB 24--27 ABCD 28--31 CADD 32--35BBCD 36-40 CAGED 第三部分 语言知识运用 第一节 (15×1 分 = 15 分) 41--45 CBDAB 46--50 DADCB 51--55 BADAC 第二节 (10×1.5 分 = 15 分) 56. who 57. had planned 58. saying 59. it 60. what 61. However 62. was chatting 63.a 64. to talk 65. frankly 第四部分 写作 第一节(15 分) Dear David, I'm very sorry to hear that a conflict occurred between you and your mother because of your Internet addiction. In my opinion, you should apologize to your mother, as she has done nothing wrong to prevent you from Internet addiction. Although the Internet plays an important role in modern life, we can't ignore its harm to us. Many students spend most of their time playing computer games or chatting aimlessly with others, which may not only result in poor health and decline in study but also loss of communication in the real world. As students, we should devote our energy to study. When available, you may as well walk outside with your friends or take some exercise to keep fit instead of playing online games. Only in this way can you live and study happily and healthily. 第二节 读后续写(25 分) Her mother shook her head. She said, "My dear, you are a lovely girl but you can't be a close friend to everybody. There just isn't enough time available for everyone, so it's only possible to have a few true friends. The others will be playmates but they won't be close friends.” Hearing this Lily realized that although she was a good classmate, she had not been a true friend to anyone. She had tried not to argue with anyone and she had tried to pay attention to everyone but now she had found out that was not enough to create true friendships. Lily decided to change her ways and thought how she could make true friends. Just thinking about that, she realized her mother was always willing to help her. She put up with all of Lily's dislikes and problems, she always forgave her and she loved her a great deal. Lily smiled from ear to ear. She realized that she already had the best friend anyone could ever want. 【完形填空解析】 本文是一篇记叙文。主要讲述的是作者在一次和父母争吵后认识到自己的任性, 感受到了父母的关爱的故事。 【41 题详解】 考查名词词义辨析。句意:这是我和父母之间又一次典型的争斗。A. misunderstanding 误解;B. difference 不同;C. battle 战斗;D. challenge 挑战。根 据上文“You're the worst parents ever. Just leave me alone!” 你们是最糟糕的父母。 别烦我!可知作者和父母之间爆发了战争。故选C。 【42 题详解】 考查形容词词义辨析。句意:那是不公平的。A. right 正确的;B. fair 公正的; C. normal 正常的;D. lucky 幸运的。根据上文“This time I wanted to go out with friends Saturday night but they had plans to go to Aunt Sue's house. All my friends got to go out on Saturday. ” 这次我想周六晚上和朋友们一起出去,但他们已计划 好去苏阿姨家。我所有的朋友周六都出去了。可知作者的朋友都出去了而作者 需要在家里,作者觉得不公平。故选B。 【43 题详解】 考查动词词义辨析。句意:当然,他们给了我一切,但一切包括不公平的标准 和对我态度的说教。A. added 增加;B. caused 引起;C. covered 覆盖;D. included 包含。根据上文“Sure, they gave me everything,”的确他们给了我一切, 以及后文的but 可知一切当中包含不公平的标准和对我说话的态度。故选D。 【44 题详解】 考查形容词词义辨析。句意:我爸爸听起来既不安又担心。A. concerned 关注的。 担心的;B. surprised 惊讶的;C. amazed 惊奇的;D. tired 累的。设空处前and 连 接并列形容词,设空处应和“upset”含义相近。故选A 项。 【45 题详解】 考查动词词义辨析。句意:这个女孩刚刚失去了父亲。A. met 遇见;B. lost 失 去;C. helped 帮助;D. left 留下。根据后文“ Now just she and her mother were trying to make the best of everything. ” 现在她和她的母亲正尽力使一切都好起来。 可知上文发生了不好的事情。一位女孩失去了他的父亲。故选B 项。 【46 题详解】 考查动词短语词义辨析。句意:最近几个星期,她没去上学。结果,她得了白 血病,活下来的可能性很小。A. got along 进展;B. took on 采取;C. brought out 带来;D. turned out 结果证明。根据后文“ she had leukemia (白血病)”可知,结 果女孩得了白血病。故选D 项。 【47 题详解】 考查动词词义辨析。句意见上题。A. make 达到;B. do 做;C. get 得到;D. pass 经过。make it 做到,成功。根据“ little chance ”可知,此处是指女孩子活下来 的机率很小。make it“成功”故选A 项。 【48 题详解】 考查副词词义辨析。句意:当时我满脑子想的都是这个女孩的经历。A. later 然 后;B. soon 很快;C. before 在…之前;D. then(指过去)当时。当时作者满脑子 想的都是这个女孩的经历。 故选D 项。 【49 题详解】 考查形容词词义辨析。句意:突然,我意识到我的问题是多么的无关紧要。A. serious 严重的;B. impossible 不可能的;C. unimportant 不重要的的;D. natural 自然的。作者想和朋友一起出去玩这件小事与女孩患上白血病比起来无关紧要。
下载文档到本地,方便使用
- 可预览页数已用完,剩余 2 页请下载阅读 -
文档评分
请文明评论,理性发言.