word文档 江西省临川一中2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试题答案 VIP文档

46.75 KB 5 页 0 下载 0 评论 0 收藏
语言 格式 评分
中文(简体)
.docx
3
概览
第一次月考答案 听力理解 1-5 BACBC 6-10 BCACA 11-15 BACBC 16-20 BABCA 阅读理解 21-23 BCD 24-27 CCDD 28-31 DCBD 32-35 ACDB 36-40 BDAEF 完型填空 41-45 BDCDA 46-50 BDCCA 51-55 CDBCB 语法填空(每题1.5 分,满分15 分) 56. going 57. that/which 58. worried 59 . how 60. safety 61. are 62. yourself 63 . to keep 64. is solved 65. seriously 作文 Dear Wang Yuan, I’m sorry to hear that you are having trouble adapting yourself to your new school life in America, but this situation can be easily changed if you take my advice. Firstly, you should work hard at English, which can give you more opportunities to communicate with others. Secondly, why not make some friends? They can help you to know more about America, and friendship can help you forget your loneliness. Thirdly, it would be a good idea if you take an active part in all kinds of activities, which will help to make life more interesting. By doing so, you will be happier with your new life soon. I hope you will find these ideas useful. Yours, L i Hua 读后续写 When Dad and Mom arrived a day earlier, they were amazed to find everything in a mess. Mom was angry and shouted“Listen, young man—l left you in charge,but look at the mess.”“But Mom,I...”Before Daniel could speak,Mom added,“Why does Spot look so hungry as if it were sick? How did you care for it?How can I believe you are a responsible man?”,noticing the dog lying without energy. Daniel felt so sorry and angry that he said nothing,tears running down his face. Jane explained anxiously,“Mummy, Spot was actually sick, so ...” Daniel ran into his room, with tears in his eyes,“Jane, there is no need to explain and mom won’t trust me any longer”. Dad comforted Mom by patting her shoulder, saying in a low voice,“There is probably an excuse for everything.”After the little daughter explained in detail, Mom understood that the reason why they had no time to clean up the house was that they got Spot treated at the clinic.Mom regretted her rudeness and was relieved that Daniel learnt to be responsible.She knocked at the door gently and apologized to Daniel sincerely.She hugged her son in her arms the moment he opened the door, wiping away tears. 提高版 When Dad and Mom arrived a day earlier, they were amazed to find everything in a mess. Raging with fury,Mom yelled,“Daniel,don’t forget it was you who were in charge,but look at the mess.And why does Spot still look that hungry and gloomy?”Daniel had such a mixed feeling of guilt and anger that he didn’t utter a word,biting his lip and tears trickling down his face.Jane grabbed her mother by the arm,explaining in an anxious tone,“Mummy, Spot was actually sick, so ....” Daniel ran into his room, with tears in his eyes,“Jane, there is no need to explain and mom won’t trust me any longer”. Dad comforted Mom by patting her shoulder, whispering,“There is probably an excuse for everything.”After the little daughter explained in detail, Mom figured out that they got Spot treated at the clinic,with no time available to clean up their house.Mom regretted her rudeness and was relieved that Daniel learnt to be responsible. Knocking at the door gently, she apologized to Daniel sincerely.Hardly had he opened the door when she hugged him in her arms and wiped away tears on his face. 【解析】 【分析】这是一篇说明文。短文介绍了Camp Odayin 营地提供的一些夏令营的相关信息。 【21 题详解】 细节理解题。由Winter Camp 中 “This camp is for children who have attended Residential Camp or Day Camp before.”可知,这个营地是为以前参加过Residential Camp or Day Camp 的孩子准备的。所以Winter Camp 是为以前的露营者准备的。故选B 项。 【22 题详解】 细节理解题。由Family Camp Hosted in Camp Lake “ 中的Camper registration is available online in late August.”可知,露营者可于八月底在网上登记。你可以如果你选择8 月28 日注 册,你可以去Camp Lake。故选C 项。 【23 题详解】 细节理解题。由Residential Camp “ 中的 The approval by the Camp Odayin Director is necessary.”可知,奥达因营地主任的批准是必要的。所以Residential Camp 特别之处在于这 需要营地领导的批准。故选D 项。 【答案】24. C 25. C 26. D 27. D 【解析】 【分析】本文是记叙文,作者通过自己到美国的经历,学到了一条非常重要的原则:几乎 所有的困难最终都会解决掉的,只要你不放弃。 【24 题详解】 “ 细节理解题。根据第一段When we were leaving, I thought about all the places I was going to see—the strange and magical places I had known only from books and pictures.” 当我们离开的 —— 时候,我想到了所有我要去看的地方 那些我只从书本和图片上知道的奇怪而神奇的地 方。可知,作者是通过书本和图片认识美国的,故选C 项。 【25 题详解】 “ 推理判断题。根据第二段For the first two years in New York I was really lost—having to study in three schools as a result of family moves.” —— 在纽约的头两年,我真的很迷茫 由于搬家, 我不得不在三所学校学习。可知,在纽约的头两年,作者在不同的三所学校学习,故选C 项。 【26 题详解】 “ 推理判断题。根据第三段My responsibilities(职责) in the family increased a lot since I knew English better than everyone else at home. I wrote letters, filled out forms, translated at interviews with immigration officers, took my grandparents to the doctor and translated there” 由于我 比家里的其他人都懂英语,我在家庭中的责任增加了很多。我写信,填写表格,翻译与移 民官员的面谈,带祖父母去看医生并在那里作翻译。说明我的英语是家里最好的,所以我 经常用我的英语来帮助家人。故选D 项。 【27 题详解】 “ 细节理解题。根据最后一段From my experiences I have learned one important rule: almost all common troubles eventually go away! Something good is certain to happen in the end when you do not give up, and just wait a little!” 从我的经验中,我学到了一个重要的原则:几乎所有常见 的问题最终都会消失!只要你不放弃,再多等一会儿,最后一定会有好事发生! 可 知,作者相信,如果一个人不断努力,就会有好事发生,故选D 项。 【答案】28. D 29. C 30. B 31. D 【解析】 【分析】 “ ” 这是一篇夹叙夹议文。文章通过描写在课堂上,我听课时,有好多人窃窃私 “ ” 语,使我不能集中精力听课,进而谈论上课说话这种行为是不对的,不仅打扰别人,而 “ ” 且是对教育的不重视。我认为上课时,应不说话,迫使自己认真听课,多年后进入社会 会得到回报。 【28 题详解】 “ 推理判断题。根据第一段A lecture hall should be like a church—a little too dark, much too cold, and uncomfortably silent. You should feel guilty opening your water bottle, because all 200 people in the room can hear it.”(大教室应该像教堂一样,有点黑,阴冷且有种令人不舒服的 安静。你打开水杯时应该内疚,因为房间里的200 人都能听到你。)可知,作者将大教室比 作教堂,是为了突出大教室应该像教堂一样安静,与选项D“Both places are supposed to be quiet.”(教堂和大教室都应该安静。)符合,故选D。 【29 题详解】 “ 推理判断题。根据第四段To me, it just feels like a waste. You’re actively wasting money, and missing vital information. We (and the government) pay quite a lot for our education, but you are here to ignore someone significantly more experienced than us, in classes we picked, for hours every week.”(对于我而言,这就是一种浪费。你正在主动地浪费金钱,并且会错过重要信 息。我们和政府非常重视教育,但是你却在我们选的课上,每周数几小时,忽视这个比我 们更有经验的人。)可推断出,作者重视教育,告诉我们不应该上课不注意,与选项C“He values education as a duty.”(他将教育看作一种责任。)符合,故选C。 【30 题详解】 “ 推理判断题。根据文章倒数第二段 I actually don’t care if you decide to pay little or no attention to the lecture itself, so long as you’re not being disturbing.”(事实上,我如果你决定上 课不认真听讲我并不关心,只要你没有在打扰其他人就行。)可知,作者对于上课说话打扰 其他人的行为是很生气的,整篇文章就上课说话打扰其他人展开讨论,所以作者在写文章 时是很生气的,与选项B“Annoyed”(愤怒的)符合,故选B 项。 【31 题详解】 “ ” 主旨大意题。纵观全文可以看出,我写这篇文章是结合自己的听课经历:课堂上很多人 “ ” 窃窃私语,影响我上课,所以就这种行为展开讨论,告诉学生们应该如何做,D 选 “ 项Mind Your InClass Behavior!”(管好自己的课上行为)符合,故选D 项。 【答案】32. A 33. C 34. D 35. B 【解析】 【分析】本文是一篇说明文。文章主要说明了敦煌研究院与华为联合推出了一项全新的技 术驱动的莫高窟旅游体验,介绍了这项技术的一些优势,以及数字技术的应用对于敦煌石 窟文化保护和研究发挥的重要作用,最后提到敦煌学院将继续与华为合作,创造更加丰富 多彩的虚拟内容,丰富莫高窟艺术在平台上的体验,帮助世界各地的人们更好地了解敦煌 艺术。 【32 题详解】 “ 细节理解题。根据第二段中This will reduce the time tourists spend inside the cave, aiding the protection of the cultural relics, while at the same time helping to increase the amount of information visitors can obtain.”可知这将减少游客在洞内的时间,有助于文物的保护,同时 有助于增加游客可以获得的信息数量。由此可知,B “ ” 选项减少游客在洞穴内的时间、C “ ” 选项帮助保护文物以及D “ ” 选项为游客提供更多的信息都是这项技术的优势,除了A 选 “ ” 项降低游客的成本不是河图技术的优势。故选A。 【33 题详解】 词义猜测题 “ 。The Dunhuang Academy has used digital technology to preserve the research and exploration of Dunhuang Grottoes since the early 1990s.”可知从20 世纪90 年代初开始,敦煌 研究院就使用数字技术来保存对敦煌石窟的研究和探索。故选C。 【34 题详解】 “ 推理判断题。根据最后一段In the future, Dunhuang Academy will continue to cooperate with Huawei to create more colorful virtual content to enrich the experience of Mogao Art on the platform, helping people around the world get to know Dunhuang Art better.”可知未来,敦煌学 院将继续与华为合作,创造更加丰富多彩的虚拟内容,丰富莫高窟艺术在平台上的体验, 帮助世界各地的人们更好地了解敦煌艺术。由此可推知,对于敦煌与华为的合作,作者对 此的态度是充满希望的。故选D。 【35 题详解】 “ 主旨大意题。根据第一段On the evening of April 8, Dunhuang Academy and Huawei jointly launched a brand-new technology-driven tour experience at the Mogao Grottoes. Using Huawei's newly-released Hetu artificial intelligence platform, coupled with the output of the Digital Dunhuang project, visitors to the Mogao Grottoes can enjoy a fantasy experience prior to entering the at
下载文档到本地,方便使用
- 可预览页数已用完,剩余 3 页请下载阅读 -
文档评分
请文明评论,理性发言.