word文档 山西省运城市2021-2022学年高二下学期期末调研测试英语试题含解析 VIP文档

49.74 KB 29 页 0 下载 0 评论 0 收藏
语言 格式 评分
中文(简体)
.docx
3
概览
运城市2021-2022 学年第二学期期末调研测试 高二英语试题 本试题满分150 分,考试时间120 分钟。 注意事项: 1. 答题前,考生务必先将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上,认真核对条形码上的姓名、 准考证号,并将条形码粘贴在答题卡的指定位置上。 2. 答题时使用0.5 毫米的黑色中性(签字)笔或碳素笔书写,字体工整、笔迹清楚。 3. 请按照题号在各题的答题区域(黑色线框)内作答,超出答题区域书写的答案无效。 4. 保持卡面清洁,不折叠,不破损。 5,听力部分满分30 分,不计入总分。 第一部分 听力(共两节;满分30 分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂 到答题卡上。 第一节(共5 小题;每小题1.5 分,满分7.5 分) 听下面5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项。 听完每段对话后,你都有10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 例:How much is the shirt? A. £19.15. B. £ 9.18. C. £ 9.15. 答案是C。 1. Who is the woman? A. A bus driver. B. A policewoman. C. A passenger. 2. When does the woman want to take the class? A. On Thursday. B. On Friday. C. On Saturday. 3. What did the speakers do last weekend? A. They studied at home. B. They went hiking. C. They played tennis. 4. Where are the speakers? A. In a library. B. In a study room. C. In a bookstore. 5. What will the woman do next? A. Stand on the hill alone. B. Take a picture for the man. C. Visit Chicago with the man. 第二节:(共15 小题;每小题1.5 分,满分22.5 分) 听下面5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中 选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你都有时间阅读各个小题, 每小题5 秒钟;听完后,各小题将给出5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6 段材料,回答第6 至7 题。 6. How does the woman feel about buying a boat? A. It’s fun. B. It’s expensive. C. It’s meaningful. 7. What is the man most concerned about? A. Getting a discount on a boat. B. Finding a place to keep his boat. C. Making his parents buy him a boat. 听第7 段材料,回答第8 至9 题。 8. Which of the following did the man leave in the park? A. A fur overcoat. B. A grey coat. C. A white raincoat. 9. What do we know about the woman? A. She is impatient. B. She is helpful. C. She is careless. 听第8 段材料,回答第10 至12 题。 10. What is wrong with the boy? A. He has spots on his neck. B. He feels cold. C. He has a fever. 11. How does the boy want the woman to help? A. By taking him to the doctor. B. By putting some makeup on him. C. By telling the school nurse about the problem. 12. What may happen if the boy has to stay home? A. He won’t make the team. B. He can try out for the team later. C. He’ll have to write a note to the coach. 听第9 段材料,回答第13 至16 题。 13. What company does the man work for? A. Apple. B. Google. C. Facebook. 14. Why does the man want to quit his job? A. He wants to write about food. B. He doesn’t make enough money. C. He wants to open his own restaurants. 15. How would the man make money after he quits? A. He would sell books on his website. B. He would work for different restaurants. C. Companies would pay him for his experiences. 16. When might the man quit his job? A. Next week. B. Next month. C. Next year. 听第10 段材料,回答第17 至20 题。 17. Who is listening to the lecture? A. Psychology teachers. B. Psychology majors. C. High school students. 18. How long does each lecture last? A. One hour. B. One and a half hours. C. Two hours. 19. What does the speaker say about the exams? A. There will be six pages of them. B. They can be made up only on Mondays. C. They are harder than students might expect. 20. How can the speaker be reached outside of class time? A. Mainly by e-mailing him. B. Only by calling him directly. C. By coming to his office any day. 第二部分 阅读理解(共两节,满分60 分) 第一节(共15 小题;每小题3 分,满分45 分) 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C 和D 四个选项中,选出最佳选项。 A Our Most Recommended Books Looking for a good book? We have the world’s largest collection of expert book recommendations. Over the past decade, we’ve asked hundreds of experts to pick the best books in their field—and to explain in detail why those particular books are so important. Click on each book to find out what experts we interviewed said about it in greater detail. On Liberty by John Stuart Mill On Liberty by John Stuart Mill was originally published in 1859, but his exploration of these questions still feels incredibly contemporary. On Liberty remains a central text of the modern liberal tradition, as our interviews below with philosophers, politicians, historians and political commentators make clear. Middlemarch by George Eliot Middlemarch by George Eliot was first published in 1871. The novel is set in the fictional English town of Middlemarch during 1829-1832, and follows several distinct, intersecting stories with a large cast of characters. The Odyssey by Homer and translated by Emily Wilson If you’re interested in Homer and the poem of the Odyssey, the 2017 translation by Emily Wilson, Professor of Classical Studies at the University of Pennsylvania, is a great place to start. Not only is it a highly readable translation, but the introduction provides a lot of context and historical background for anyone wondering who Homer was, when the poem was first written down etc. To Kill a Mockingbird by Harper Lee To Kill a Mockingbird was the only novel published by Harper Lee during her lifetime, and it won the Pulitzer Prize in 1961. This celebrated novel depicts the racism she observed as a child in her hometown in Alabama. To Kill a Mockingbird was first published in November 1960. Subsequently an early 1957 version was published in 2015 under the title Go Set A Watchman. 1. Which book won the Pulitzer Prize? A. To Kill a Mockingbird B. The Odyssey C. Middlemarch D. On Liberty 2. Which of the following is right according to the passage? A. The Odyssey translated by Emily Wilson only contains the original poems. B. Middlemarch is set in a real English town. C. On Liberty still has an impact on modern society. D. To Kill a Mockingbird has nothing to do with the author’s experience. 3. Where can you read this passage? A. A library guide book. B. A book recommendation website. C. A trendy magazine. D. A column in newspaper. 【答案】1. A 2. C 3. B 【解析】 【导语】这是一篇应用文。文章主要为读者推荐了一些值得阅读的书籍。 【1 题详解】 细节理解题。根据“To Kill a Mockingbird by Harper Lee”部分关键句“To Kill a Mockingbird was the only novel published by Harper Lee during her lifetime, and it won the Pulitzer Prize in 1961.”(To Kill a Mockingbird 是哈珀·李生前出版的唯一一部小说,并于1961 年获得普利策奖。)可知,To Kill a Mockingbird 于1961 年 获得普利策奖,由此可知,To Kill a Mockingbird 获得了普利策奖。故选A 项。 【2 题详解】 细节理解题。根据“On Liberty by John Stuart Mill”部分内容“On Liberty by John Stuart Mill was originally published in 1859, but his exploration of these questions still feels incredibly contemporary. On Liberty remains a central text of the modern liberal tradition, as our interviews below with philosophers, politicians, historians and political commentators make clear. ”(约翰·斯图亚特·密尔的On Liberty 一书最初出版于1859 年,但他对这 些问题的探索仍然让人感到难以置信的现代感。正如我们下面对哲学家、政治家、历史学家和政治评论员 的采访所表明的那样,On Liberty 仍然是现代自由主义传统的中心文本。)可知,On Liberty 对问题的探索 仍然让人感到难以置信的现代感,这本书仍然是现代自由主义传统的中心文本,由此可知,On Liberty 对 现代社会仍有影响。故选C 项。 【3 题详解】 推理判断题。根据第一段关键句“Looking for a good book? We have the world’s largest collection of expert book recommendations.”(在找一本好书吗?我们收集了世界上最大的专家书籍推荐。)和“Click on each book to find out what experts we interviewed said about it in greater detail.”(点击每本书,了解我们采访过的 专家对这本书的详细描述。)可知,文章主要是为读者推荐了一些值得阅读的书籍,通过点击每本书,可 以了解到专家对这本书的详细描述,由此可推断出,你在图书推荐网站上能读到这篇文章。故选B 项。 B Locker Board skateboards were invented by 11-year-old Carson Kropfl, in October of 2016. He wanted a skateboard that could fit in his school locker and backpack, so he decided to create one out of a used skateboard deck. His parents told him he had to start cleaning to pay for his surf lessons and contests. Carson hates to clean, so he asked if he could start making and selling skateboards — like the one he had made for himself. Carson collects used skateboard decks from skate shops and changes them to Locker Boards. He makes the Locker Board decks by hand. Each board is signed and numbered. The boards are then assembled with new, high- quality wheels. These are one-of-a-kind! Carson started his online store in November of 2016 and shipped boards all over the country. The reason why Locker Boards have become so popular is that they are good for the planet, easy to take anywhere and fun to ride! Vans, an American company, found out about what Carson was doing and in January of 2017, set up a monthly re
下载文档到本地,方便使用
共 29 页, 还有 7 页可预览, 继续阅读
文档评分
请文明评论,理性发言.