吉林省长春市十一高中2021-2022学年高一下学期第二学程考试英语试卷(解析版)
47.20 KB
28 页
0 下载
0 评论
0 收藏
| 语言 | 格式 | 评分 |
|---|---|---|
中文(简体) | .docx | 3 |
| 概览 | ||
长春市十一高中2021-2022 学年度高一下学期第二学程考试 英语试题 第一部分 听力理解(共两节,满分30 分) 第一节(共5 小题,每小题1.5 分,满分7.5 分) 听下面5 段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后, 你都有10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一 小题。每段对话仅读一遍。 1. What does the woman need to do? A. Order some red wine. B. Buy some wool pants. C. Have her clothes cleaned. 2. What mistake did the woman make? A. She forgot the man’s order. B. She dialed the wrong number. C. She mistook the delivery address. 3. What is the woman looking for? A. A meeting hall. B. A restaurant. C. A friend’s house. 4. Where will the speakers take these books? A. A library. B. Their house. C. A public college. 5. What kind of restaurant will the speakers go tonight? A. A French one. B. An Italian one. C. A German one. 第二节(共15 小题; 每小题1.5 分, 满分22.5 分) 听下面5 段对话或独白。每段对话或独白后有2 至4 个小题, 从题中所给的A、B、C 三个选 项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前, 你将有5 秒钟的时间阅读 各个小题; 听完后, 各小题将给出5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6 段材料, 回答第6、7 题 6. Why does the man talk to the woman? A. To return books. B. To buy books. C. To borrow books. 7. What does the man think of the novel The Sun Also Rises? A. Boring. B. Difficult. C. Interesting. 听第7 段材料, 回答第8 至10 题 8. What do the speakers choose the restaurant for? A. A birthday party. B. A class party. C. A New year party. 9. Why don't the speakers choose Big Dave's? A. It is closed. B. It will be too cold. C. It is a little small. 10. Which is the final place for the party? A. Honey House. B. Oceanside. C. New Green. 听第8 段材料, 回答第11 至13 题 11. Why does the man call the woman? A. To invite her to dinner. B. To hold a party for his sister. C. To book a room for a holiday. 12. What day is it today? A. Monday. B. Tuesday. C. Wednesday. 13. What does the man choose for the main course? A. Meat. B. Fish. C. Pasta. 听第9 段材料, 回答第14 至17 题 14. What percentage of the surveyed college students drank? A. 22%. B. 37. 9%. C. 58%. 15. What do the speakers have in common? A. They don't drink. B. They both like sodas. C. They are always drunk. 16. What is the woman? A. A waitress. B. A student. C. A teacher. 听第10 段材料, 回答第18 至20 题 17. What problem do people often have according to the speaker? A. They waste a lot of time. B. They're too busy to enjoy life. C. They don't want to take exercise. 18. What sport did Travis like best in the past? A. Walking. B. Swimming. C. Running. 19. What does the speaker suggest doing in preparation? A. Getting up earlier. B. Taking a quick shower. C. Having a good breakfast. 20. Why does the speaker give the talk? A. To sell walking shoes. B. To suggest saving time. C. To tell a healthy lifestyle. 第二部分 阅读理解(共两节,满分50 分) 第一节 (共20 小题;每小题2 分,满分40 分) 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C 和D 四个选项中,选出最佳选项。 A Trying to find the perfect present is about as easy as trying to read someone’s mind. Few people will actually tell you what they want for a special occasion. So what to do? Here are some tips that could help. Start Early Be honest-do you wait until the last minute to start looking for presents? While you are definitely not alone in this ritual, it is something you might want to try to change. Starting your shopping early can have a number of advantages, particularly when stocking up for holidays such as Christmas. If you plan in advance rather than last minute you can go shopping online which increases your gift buying possibilities as you’ll have time to factor in the delivery of the gift. Make a List, Check It Twice Now is the time to put your thinking cap on as you make a list. If you are lucky, you should be able to find a few good ideas in one of these lists. However, what if this list isn’t as helpful as you might have hoped? In this instance, write down different personality traits of the person you are shopping for. Then try to determine how to use this information to find a gift that is perfectly suited to them. Think Outside the Box If you are still coming up empty, it is time to get creative. Often, the reason you get stuck for gift ideas is because you are restricting yourself too much. An example of being creative is to think about what your friend’s office looks like. This can give you lots of ideas to give him a gift for his workspace. In the end, it’s about finding something he can use every day, something he can really appreciate. Gift an Experience If a regular old present isn’t doing the trick, it may be time to think a little bigger. Instead of a physical gift, you can give someone an experience that they will never forget. You may be wondering what an “experience” means exactly. Well, it can be anything that will interest the recipient. If they are an adventurer, a local or foreign trip will be excellent. On the other hand, if they are a sports enthusiast, you can buy them tickets to a significant game. 1. What does the underlined sentence in paragraph 2 mean? A. Many people make a plan in advance. B. You have many friends who do the same. C. People tend to send gifts earlier than planned. D. Other people also buy presents at the last moment. 2. What can be done if you find your list of little help in choosing a gift? A. Listing the character features of your friends. B. Thinking it over before making a decision. C. Asking your friends what they like best. D. Doing shopping with your friends. 3. What do we know about Think Outside the Box? A. Presents should be unique and special. B. Practical presents can be a good option. C. Offices are usually designed for creation. D. Appreciation could be shown through gifts. 4. According to the last paragraph, which can be the best gift idea for a photographer? A. Dining in a Michelin-starred restaurant. B. Visiting a science museum in your town. C. Buying a smart phone with an advanced camera. D. Taking a trip to Mount Tai in the coming summer. 5. What is the purpose of the passage? A. To show the significance of pleasing friends. B. To offer some tips on buying friends presents. C. To suggest several ways on how to make friends. D. To stress the importance of buying gifts for friends. 【答案】1. D 2. A 3. B 4. D 5. B 【解析】 【导语】这是一篇说明文。本文主要讲述了找到完美礼物的几个建议。 【1 题详解】 词句猜测题。根据第二段“Be honest-do you wait until the last minute to start looking for presents? …it is something you might want to try to change. (老实说,你会等到最后一刻才开始寻找礼物吗?……但这是你可 能想要尝试改变的事情)”可知,划线句的意思是“虽然你不是唯一一个这样做的人”,即:其他人往往也 会在最后一刻买礼物。因此,第二段中带下划线的句子是什么意思是D 项“Other people also buy presents at the last moment. (其他人也会在最后一刻买礼物)”符合题意,故选D 项。 【2 题详解】 细节理解题。根据第三段“In this instance, write down different personality traits of the person you are shopping for. Then try to determine how to use this information to find a gift that is perfectly suited to them. (在这种情况下, 写下你购物对象的不同性格特征。然后试着确定如何利用这些信息来找到一份完全适合他们的礼物。)”可 知,如果你发现自己的清单对选择礼物没有什么帮助,可以试着列下你购物对象的不同性格特征,根据这 些信息来寻找适合的礼物。因此,如果你发现自己的清单对选择礼物没有什么帮助,该做的是A 项 “Listing the character features of your friends.(列出你朋友的性格特征)”符合题意,故选A 项。 【3 题详解】 细节理解题。根据第四段“Think Outside the Box…An example of being creative is to think about what your friend’s office looks like. This can give you lots of ideas to give him a gift for his workspace. In the end, it’s about finding something he can use every day, something he can really appreciate. (创造性思考……有创造力的一个例 子是思考你朋友的办公室是什么样子。这可以给你很多想法,给他一份工作空间的礼物。最后,它是关于 找到他每天都能使用的东西,他真正能欣赏的东西)”可知,创造性思考的例子是给朋友买一个他每天都能 使用的东西或者真正欣赏的东西,可见实用的礼物是一个好的选择。因此,我们对创造性思考了解到的是 B 项“Practical presents can be a good option.(实用的礼物是个不错的选择)”符合题意,故选B 项。 【4 题详解】 推理判断题。根据最后一段“Instead of a physical gift, you can give someone an experience that they will never forget. (你可以给别人一个他们永远不会忘记的经历,而不是一份物质上的礼物。)”可推知,对于摄影师来 说,一定是喜欢旅游拍风景,送给他最好的礼物是出去旅行拍风景。因此,根据最后一段,给摄影师最好 的礼物是D 项“Taking a trip to Mount Tai in the coming summer. (在即将到来的夏天去泰山旅行)”符合题意, 故选D 项。 【5 题详解】 推理判断题。通读全文,尤其是根据第一段“Trying to find the perfect present is about as easy as trying to read someone’s mind. Few people will actually tell you what they want for a special occasion. So what to do? Here are some tips that could help. (想要找到完美的礼物就像想要读懂别人的心思一样简单。很少有人会告诉你 他们在特殊场合想要什么。那该怎么办呢?以下是一些可能会有所帮助的提
| ||
下载文档到本地,方便使用
共 28 页, 还有
7 页可预览,
继续阅读
文档评分

