2023-2024学年辽宁省六校协作体高二上学期上月开学考试英语答案
715.61 KB
10 页
0 下载
0 评论
0 收藏
| 语言 | 格式 | 评分 |
|---|---|---|
中文(简体) | .docx | 3 |
| 概览 | ||
(北京)股份有限公司 高二英语参考答案 听力答案:1—5 CCABA 6—10 BCAAB 11—15 BAACB 16—20 CACCB 听力原文 Text 1 W: Dick, if you can finish your homework before 6:00, I will take you to the cinema. M: I’m sure I can. But I’d like to go to the park to play football. W: OK. But you must return home before 8:00. Text 2 W: Oh, dear. I can’t find my necklace now. I remember I put it in the sitting room. M: It is in the bedroom. You left it here when our daughter called you to the kitchen. Text 3 M: Henry had never expected he would be awarded a holiday abroad. That’s awesome. W: Work hard and you will have the luck. Our boss has always been friendly and generous to hard-working workers. Text 4 M: Hey, Emily. We’re going to Susie Q’s Restaurant for lunch. Do you want to come along? W: Sorry, I can’t. I have to type the document for Scott. He’s having a dentist appointment. Text 5 W: Did you watch that comedy special on TV last night? I don’t think I ever laughed so hard. M: Don’t even talk to me about it. The only night I really wanted to watch something and we had a power failure in my building. Text 6 W: Hi, Mike. Do you have any plans for the weekend? I have an extra ticket for the Dawson Trio’s live performance at Capital Stadium. Would you like to join me? M: I don’t know if I can. My parents are coming to town this weekend, so I need to spend time with them. W: Well, if they like jazz, they might enjoy the show as well. Why don’t you go to the band’s website and see if there are more tickets available? Their shows often sell out, but you might be lucky. M: All right, I’ll do that this evening. Thanks for the information. Text 7 M: Can I help you? W: Yes. I’d like to move to another room, if possible. M: Of course. Is there anything wrong with your room, madam? W: Yes. It faces the street, so it’s pretty noisy. M: I see. Let me check. Yes, I can move you to a room on the opposite side. That should be much quieter. But there’s no sunshine getting in, so it’s a little dark. W: OK. And is it a non-smoking room? M: I’m sorry, but it’s not. All of them are occupied at the moment. W: That’s too bad. I hate the smell of smoke. But at least it will be quieter. Text 8 (北京)股份有限公司 M: Good afternoon. Can I help you with anything? W: Yeah. Can I look at this ring? M: Sure. Let me get it out for you. What is your size? W: I believe I’m a six. But I’m not choosing for myself. My mom’s birthday is coming, and one of my friends suggested I send her some jewelry. She is a seven. M: I see. Here you go. W: Do you have any necklace that would go well with this? M: Actually, we have many to choose from. They are over there. W: This necklace is a little short. Do you have one that is longer? M: Yes. Why don’t you try this one on? W: This one is much better. Can I try on the ring with this necklace? M: Sure. Here you go. W: If you don’t mind me asking, how much do they cost? M: The ring is $1,500. But the necklace ranges from $600 to $3,000, which mainly depends on its quality. Of course its size and length also count. Text 9 M: Next week, there will be an annual folk festival. A lot of programs will be showed then. Will you come? W: Er, what programs are there this year? M: There will be a free art exhibition on Monday. It will be held in the Art School, and I’ve heard that most of the works on the show are painted by the students in our town. W: Really? I will go and see. Well, what else is on the program? M: There are several traditional programs every year, such as ballet performance. But it is a little different from that of last year. This year there will be two performances at the theater, the first on Tuesday at 6:00 pm and the second on Thursday at the same time. This program is so popular that the audience need to book the tickets in advance. W: Oh, I saw it last year. There were so many people at the theater that I could hardly see the dancer. Are there any other particular new programs? M: Er, yes, there will be a mask party. It will be held on Friday evening. Everyone is welcome, but every participant should be dressed in fancy dress. W: That’s funny. Where will it be held? M: It was planned to be held in the piazza (广场), but now it has been changed to the concert hall. W: Great. I will go. Er, are there any living theaters? M: Yes, The Little Prince will be held on Wednesday. It is also at the theater. You can go to see it from 2:00 pm to 4:30 pm or 6:30 pm to 9:00 pm. W: How much will the ticket cost? M: Well, the ticket costs $10 for adults, $8 for students and seniors, and $15 for a family. W: Excellent. I will go with my family. Text 10 M: Hello, this is Principal Johnson with the morning announcements. Our usual reader Timmy is out sick today, so I’m reading in his place. I hope you’ve all had a great start to the week! This Monday has started out warm and sunny, so let’s hope it (北京)股份有限公司 stays that way. I know we’ve had some strange weather in the last few weeks. We have just one month of school left before summer break, so make sure you’ve turned in all of your homework. The last day to turn in an assignment is Friday, May 20th. The last boys’ baseball game will be held at 6:00 pm this Wednesday. Please show up to support the team! If you’ve had problems using the computers in the library, they should be fixed by Thursday. We’re sorry for any trouble this may have caused. This evening, the girls’ softball team will be playing their last game, and over the weekend, the basketball team is playing McKinney School on Saturday afternoon. That’s it for the morning announcements. I hope everyone has a great Monday! 阅读理解 A 篇 DBD 本文是一篇应用文。文章介绍了世界上最高的四座山峰。 21. D 细节理解题。根据第一段最后一句“While Mawenzi and Shira are extinct, Kibo is dormant and could possibly erupt again.”可知,Mawenzi 和Shira 都是死火山 而Kibo 是休眠火山,可能会再次爆发。因此,Kibo 是三个火山中最危险的。故 选D。 22. B 细节理解题。根据第二段第三句“It is located in the Himalaya Mountain Range on the border of Nepal and China.”可知,珠穆朗玛峰位于尼泊尔和中国的交 界处。故选B。 23. D 细节理解题。根据最后一段最后一句“It was first spotted from the air by U.S. pilot Lincoln Ellsworth in 1935.”可知,最先发现文森峰的是一位美国飞行员。故选 D。 B 篇 C B A C 这是一篇说明文。竹子有很多用途,本文中作者介绍了一种新 研制竹制猫碗,相比传统的塑料来说这种猫碗的特点是环保、使用安全。 24.主旨大意题。根据第二段“The presence of bamboo-used as a renewable filler —is part of what makes the bowl greener. Bamboo, which is technically a grass, grows 30% faster than trees and as much as 1.5 inches per hour! Not surprisingly, it produces 30% more oxygen and absorbs 35% more carbon dioxide than trees, according to Mimi Ausland, founder of Free the Ocean. “It’s a cut-and-come-again plant, which means it can be cropped without disrupting the root ball, reducing carbon giving off when it’s harvested.””(竹子被用作可再生的填充物,这是使碗更环保的部分原因。严格 来说,竹子是一种草,它的生长速度比树木快30%,达到每小时1.5 英寸!根据 Free the Ocean 的创始人米米·奥斯兰(Mimi Ausland)的说法,毫不奇怪,它比树木 多产生30%的氧气,多吸收35%的二氧化碳。“这是一种反复种植的植物,这 意味着它可以在不破坏根球的情况下种植,减少收获时的碳排放。”)可知, 第二段主要讨论了用竹子做材料的好处。故选C 项。 25.词义猜测题。根据第四段中“Ausland said, “Plastic cat dishes harbor bacteria (细菌), which can put your cat’s health at risk.”(澳斯兰说:“塑料猫盘含有细菌, 会危及猫咪的健康。)以及划线单词句子中“ Even if pet owners clean them regularly,”(即使宠物主人定期清洗)可知,前句介绍了塑料猫碗的害处,指出 即使不断清洗细菌也不会被清洗干净,由此推断画线词sanitized 意为“清除 掉”,结合选项B 项Removed“移除,清除”意思一致。故选B 项。 26.推理判断题。根据文章大意以及第一段“If you’re in the market for a new (北京)股份有限公司 food or water dish for your cat, you might want to check out Free the Ocean’s Bamboo Cat Bowls. These are made of bamboo fibers and rice husks (稻壳) and are more eco- friendly than traditional plastic.”(如果你在市场上为你的猫买一种新的食物或水 盘,你可能会想看看Free the Ocean 的竹猫碗。它们由竹纤维和稻壳制成,比传 统塑料更环保。)可知,文章开篇介绍了竹制的猫碗,然后进一步分析这种猫 碗的使用材料以及特点等,由此判断文章的目的是为了推荐新产品。故选A 项。 27.推理判断题。根据最后一段“ One customer commented, “My cats prefer these cat food bowls just like me. The cats like the low lip that makes it easy to eat out of. And the fact that they’re made of bamboo and that buying them makes a difference to the environment is amazing! And it is easy to wash in the dishwasher.””(一位顾客 评论道:“我的猫和我一样喜欢猫粮碗。猫喜欢低碗沿,这样吃东西很容易。 事实上,它们是由竹子制成的,购买它们对环境的影响是惊人的!而且很容易 在洗碗机里洗。”)可知,从顾客的话中我们可以推断出他喜欢那只新碗。故 选C 项。 C 篇 B D C A 本文是一篇说明文。文章介绍了许多人都相信中美洲和南美洲的 热带雨林中的棕榈树会行走,而相关研究发现这些树实际上并不能行走。 28.细节理解题。根据倒数第三段中“And it’s not t
| ||
下载文档到本地,方便使用
共 10 页, 还有
1 页可预览,
继续阅读
文档评分

