凯里一中2022-2023学年度第一学期期中考试 高二英语答案
71.00 KB
6 页
0 下载
0 评论
0 收藏
| 语言 | 格式 | 评分 |
|---|---|---|
中文(简体) | .docx | 3 |
| 概览 | ||
(北京)股份有限公司 (北京)股份有限公司 (北京)股份有限公司 2022--2023 年度第一学期期中考试英语试题答案详解 一.听力部分 1—5 CBAAB 6—10 BCACB 11—15 CABBC 16—20 ACABC 二.阅读理解 A 篇 语篇导读:本文为一篇旅游景点的介绍型。宣传文,主要介绍了我国四大著名的红色旅游景点——井冈 山,西柏坡,南湖革命纪念堂和《新青年》前编辑部。 21.B 细节理解题。通过关键词“ Red Army”确定答案在第二自然段中“This is one of the most crucial and great chapters of history of establishing Red China as well a unique and wonderful ecosystem, which is covered with rich forest, rough peaks and several memorials to the Red Army.”,根据以上内容可知想要了解更多关于 Red Army 的历史要前往Jinggangshan. 22. C 推理理解题。根据关键词“The Nanhu Revolutionary Memorial Hall”可知,答案定位到文中第四个 大点— , 根据“ A new exhibition is held with updated display approaches, including phantom(幻影) imaging and oil painting, which are used to improve visitor experiences. ”可知 主要利用科技手段创设了一些 与时俱进且新的陈列形式图提高游客的体验。 23. D 推理判断题。根据关键词“Former Site of the Editorial Department of New Youth”可知,答案定位 在最后一个景点的时间介绍中,根据开放时间内容可知,除了Wednesday 不开放外,其他日期都正常开 放,但根据时间点可推断D 选项为正确答案。 B 篇 语篇导读:本文为一篇介绍我国西瓜女王吴明珠院士生平以及其培育如今市面上出现的各个西瓜品种的 贡献的新闻报道。 24. C 细节理解题。根据关键词why 和create high-end melons 可知答案在第三自然段,根据第三自然段 “she thought the most beautiful thing in life is that everything you create can serve the people, so she made efforts to grow quality melons ”一文可知吴明珠院士之所以培育一些高端的瓜果主要是因为她想创造出一些 能给人们提供服务/好处的东西,这是她认为最美好的事情。 25. B 推理判断题。根据第四自然段中“Wu and her team developed new germ-plasm(种质)resources, from which they cultivated more than 30 watermelon and muskmelon (香瓜)varieties with better adaptability and stronger disease resistance”的内容可知,吴明珠院士和她的团队成员通过germ-plasm resources 培育出了超 过30 种拥有更好的适应能力和更强的抗病能力的西瓜和香瓜,因此答案选择B。 26. A 细节理解题。 根据第三自然段中“She is one of the 8,000 agricultural scientists who have come to Hainan annually from across the country over the past 60 years and have cultivated(培育)more than 20,000 of China's new seed varieties through offseason breeding.”可知,超过20,000 种新型种子是由8000 多个农业科 学家培育出来的。因此本题答案选A。 27. D 推理判断题。本文根据文章的内容大体可以推理出来是一篇介绍名人事迹的传记类的新闻报道类文 章,因此答案选择D。 C 篇 篇章导读:本文是一篇说明文,介绍了人工智能阿尔法狗击败了韩国棋手李世石,这引发了人们对于人 工智能超越人类的讨论。 (北京)股份有限公司 (北京)股份有限公司 (北京)股份有限公司 28.【答案】:A 细节理解题。根据第二段中...when a Google developed program called AlphaGo defeated the world top player,South Korean Lee Se del,4 1”.可知,李世石被电脑击败,故A 项正确。 29.【答案】:D 推理判断题。根据第六段中的“But for a robot,to walk up and down just like human beings requires various decisions to be made every second,and it’s really difficult to do.”可知,Thomas Edison 认为机器人很难像人类一样在一秒之内做很多决定,故D 项正确。 30.【答案】:C 细节理解题。根据倒数第三段中的“As The Economist put it,“We have a long way to go before AI can truly begin to be similar to the human brain,even though the technology can be great.”可知, 《经济学人》杂志认为在人工智能真正开始与人类大脑相似之前,我们还有很长的路要走,也就是要改 进人工智能还有很多工作要做,故C 项正确。 31.【答案】:D 词句猜测题。画线句的字面意思是:我们的命运掌握在自己手中,根据画线句后的 “Since technology depends on the values of its creators,we can make human choices that use technology to improve the world.”可知,由于技术依赖于其创造者的价值观,我们可以通过人类的选择来利用技术来 改善世界,由此可知,画线句的意思是说人工智能在人类的控制之下,故D 项正确。 D 篇 篇章导读:本文是一篇新闻报道。文章介绍了中国的卫星导航系统北斗在生活中的重要作用。 32.【答案】:C 推理判断题。第一段最后两句“A satnav system ... where we are.”介绍了卫星导航系统的 运用和作用;第二段介绍了几个国家的卫星导航系统,所以前两段的目的是介绍了几种卫星导航系统及 其功能,故选C。 33.【答案】:D 细节理解题。由第三段第一句“On October 18, 2017 ... completed a test flight.”(2017 年 10 月18 日,首架搭载北斗导航系统的国产喷气式飞机 ARJ21700 成功完成试飞。)故选D。 34.【答案】:C 细节理解题。由第六段第一句可知北斗导航系统可被应用于耕地和播种,由第六段第 二句可知其已被广泛应用,故选C。 35.【答案】:B 标题判断题。结合全文可知,文章介绍了中国的卫星导航系统北斗在生活中的重要作用。 故选B。 第二节 七选五 语篇导读:本文针对如何制造更多时间这个问题,给出了六条实用的建议。 36. E 本条建议中提出最多只能在自己的待办事项清单中列出三条内容,因此当你完成这些内容之后就会 传神一种成就感。选项中Getting these done 中代词these 与three major things 相对应。 37. B 本段落中建议为向社交媒体要时间,且题目位置为段中,因此选择的答案要与上一句和下一句都要 相关。上一句中提到社交媒体浪费时间,并且下一句提到“Then do the things you always say you’re too busy to do”可知B 选项中So set an alarm to signal...刚好从结构和逻辑上对应了下一句的Then do the things..., 并且“Facebook, Instagram and other sites and apps”刚好对应了上文的social media. 38. D 本题设置的位置在第一句,因此为归纳本段落的主题。本段的主要大意为提前行动,预留时间,为 避免迟到带来的焦虑提供可能。其中下一句中的similarly 告诉我们“build in an extra ten minutes to your (北京)股份有限公司 (北京)股份有限公司 (北京)股份有限公司 outward and return journeys”此句就是在解释或者复述主题句的内容,因此选择D 答案。 39. A 本题的题目设置在段中,需要关注上下句的逻辑关系;并且下一句中有代词it 就可以通关代词呼应 以及主题句判断出答案选择A。 A 句中“We’ve all experienced that annoying morning rush.”一文对应了下 一句中的代词it,且逻辑也说得通。 40. G. 本题的建议为在驾驶的过程中可以通过听有声的内容学习一些你一直以来想学的东西,关键词为驾 驶过程中学习,与G 选项的驾驶过程中听有声读物相关。 三.完型填空 41. A. 努力减少冰雪融化。也可从短文大意判断。 42. C. 因冰雪流失, 所以用覆盖的方式减少流失。 43. B. 覆盖物的材料成分。 44. D. 覆盖物的作用是减少阳光直射。(中偏难难度) 45. A. 覆盖。over 的词义之一。 46. B. 该空的句子属难句。减少的冰雪是由于更高的温度。Result from: 由于。 难。 47. D. 综合判断,冰川提供保护,同时有助于保有山上终年积雪,supply 符合此意。难。 48. C. 考查定于从句。 49. B. 该词作形容词,“剩下的”,作前置定语,left 作后置定语。难。 50. C. 由句意判断。 51. A. 不断增加覆盖面有助于保护冰川。难。 52. D. 考查名词从句。 53. C. 夏天过后,移走覆盖物。 54. A. 覆盖物的作用是反射阳光以减少冰雪融化. 55. B. 阳光被覆盖物反射回天上。难。 四.语法填空 56. pictures 57. Based 58. is being tested 59. without 60. catches 61. it 62. be connected 63. suitable 64. which/that 65. to develop 五.写作(共两节,满分40 分) 第一节(满分15 分) 你校将要举行一次英语演讲比赛,请你以如何提高听课效率为题,写一篇演讲稿。内容包括: 1、提高听课效率的举措。 2、你的期望。 注意:写作词数要求80 词左右。 How To Improve Your Studying Efficiency In Class Hello, guys. Good morning. I’m so honored to obtain a chance to deliver a speech here. As is well-known, studying efficiency in class is crucial to us students, which can decide whether we can achieve our learning goal or not. Therefore, it’s vital for us to improve it as much as we can. Here, I’d like to share my views on it. Making good preparations for each class is necessary, allowing us to further understand what teachers may teach. Besides, concentration in class is also required. Only if we focus on the contents in class can we get out of the trouble in learning and achieve our learning goal. Eventually,A good review can help us effectively deal with the assignments given by teachers as well. These are the measures I take regularly. Wish you all could accept my idea . Great thanks for your listening. 第二节 读后续写 I looked back and saw the guy’s smiling face and concerned eyes. I expressed my thanks to him genuinely for (北京)股份有限公司 (北京)股份有限公司 (北京)股份有限公司 his kind and timely help , after which we started our chatting . We introduced each other and talked of our hobbies,including our great interest in soccer. He told me his work was also quite tiring and that he needed to release the stress by yelling it out, adding that he wished we wouldn’t care about his rudeness in doing so. Feeling quite uneasy for what I had done ,I realized that everybody has his own way of living and that we should be more considerate and understanding. Therefore, I gave him a certain answer,“No,I should learn from you.” The guy kept his shouting for another 45 minutes, completely involved in the game again. Seeing his great passion,I couldn’t help yelling along with him, enjoying the game and releasing my pressure as well. What we did inspired the fans around us , causing their shouting too, at the top of their voice. It seemed that all the players had heard our shouting too and they played even harder than before. What a close and exciting game! All the people cheered up and behaved so perfectly. It was an unforgettable experience and I made up mind to watch a new game the next weekend. 听力原文材料 Text 1(24 词)要打扫厨房 M: Are you going to the concert tonight? W: No. I promised to help clean my neighbor’s kitchen after their dinner party is done. Text 2(43 词)中国女足夺冠 W: Simon, why are you crying? Are you watching a sad movie? M: No, it’s the AFC Women’s Asian Cup final. I just couldn’t hold back my tears when China beat South Korea 3:2. The Chinese women’s football team really didn’t disappoint us! Text 3(38 词)错过讲座 W: Why didn’t you attend the lecture last night? M: What? I thought it would be held tonight. The theme of the lecture is closely connected with my term paper and I even intend to take some notes. Text 4(42 词)小木马 W: Come and have a look at this little wooden horse. Does it look familiar to you? M: It has a white body painted with blue spots, which pretty much looks like the one that my colleague bought for Jack last month. Text 5(29 词)最佳人选 W: Don’t you think Jack is the best person to participate in the competition? M: Well, he is excellent. He is better than Henry, but not better than Edward.
| ||
下载文档到本地,方便使用
- 可预览页数已用完,剩余
4 页请下载阅读 -
文档评分


凯里一中2022-2023学年度第一学期期中考试 高二数学答案