安徽省江淮名校2021-2022学年高二上学期第一次阶段检测英语试题
106.00 KB
22 页
0 下载
0 评论
0 收藏
| 语言 | 格式 | 评分 |
|---|---|---|
中文(简体) | .doc | 3 |
| 概览 | ||
江淮名校∙2021-2022 学年上学期高二年级第一次阶段检测考 试 英语试卷(A 卷) 考生注意: 1.本试卷分选择题和非选择题两部分。满分150 分,考试时间120 分钟。 2.答题前,考生务必用直径0.5 毫米黑色墨水签字笔将密封线内项目填写清楚。 3.考生作答时,请将答案答在答题卡上。选择题每小题选出答案后,用2B 铅笔 把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;非选择题请用直径0.5 毫米黑色墨水签 字笔在答题卡上各题的答题区城内作答,超出答题区域书写的答案无效,在试 题卷草稿纸上作答无效。 第一部分听力(共两节,满分30 分) 第一节(共5 小题;每小题1.5 分,满分7.5 分) 听下面5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中 选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读 下一小题。每段对话仅读一遍。 1. What are the kids probably doing? A. Watching a sunset. B. Setting off fireworks. C. Admiring the scenery. 2. Why does the woman look pale? A. She felt bus sick. B. She took the wrong bus. C. She lost her job. 3. Where was the man at 7 pm last night? A. At home. B. In Room 7. C. In Room 1. 4. What are the speakers mainly talking about? A. Seasons. B. A picnic plan. C. Weather. 5. What is the probable relationship between the speakers? C. Colleagues. A. A couple. B. Neighbors. 第二节(共15 小题;每小题 1.5 分,满分22. 5 分) 听下面5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、 C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题, 每小题5 秒钟;听完后,各小题将给出5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读 两遍。 听第6 段材料,回答第6、7 题。 6. What did the man do before his phone was gone yesterday? A. Enjoyed the sunshine. B. Walked his dog. C. Ran a marathon. 7. Who carried the man's phone away? A. His neighbor. B. His friend. C. A dog. 听第7 段材料,回答第8、9 题。 8. What did the man probably do? A. He interviewed the woman. B. He praised the woman in front of the manager. C. He held a welcome party for the woman. 9. When will the woman come to work? A. This Thursday. B. This Friday. C. Next Tuesday. 听第8 段材料,回答第10 至12 题。 10. How did the woman feel last night? A Moved. B. Tired. C. Sad. 11. What will the woman plan to do? A. Watch TV. B Write a report. C. Meet her new teacher. 12. Where does Zhang Guimei come from? A. Northeast China. B. Southwest China. C. South China. 听第9 段材料,回答第13 至16 题。 13. What does the woman usually have for breakfast? A. Some toast. B. Porridge. C. Nothing. 14. Why does the woman want to change her lifestyle? A. She has a toothache. B. She has a headache. C. She has a stomachache. 15. What does the woman's mother do? A. writer. B. A cook. C. A doctor. 16. What will the woman prepare for her sister? A. Piesy B. Corn. C. Sweets. 听第10 段材料,回答第17 至20 题。 17. What is the Sandwich Generation? A. People caught between their parents and children. B Someone who makes sandwiches. C. A kind of fast food. 18. How old are the Chinese people expected to live on average by 2030? A. 77. B. 78. C. 79. 19. Who suffer more in the affected Sandwich Generation? A. Women. B. Men. C. Older parents. 20. What will greatly reduce the burden on the Sandwich Generation according to the speaker? A. People's hard work. B. Parents and children's help. C. The government's financial support. 第二部分阅读理解(共两节,满分 40 分) 第一节(共15 小题;每小题2 分,满分30 分) 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C 和D 四个选项中,选出最佳选项。 A Four Online Events The handshake:an anthropologist’s guide What is its biological purpose?What are the best and worst handshakes?In this talk, scientist Ella Al-Shamahi examines the power of touch and argues the handshake is at least 7 million years old.This event will start at 18:00 pm on 25 March and will last one hour. Standard ticket price:£15(A 20% discount for those who buy the ticket before March 20.) A rescue plan for nature What do we need to do to restore the planet 's biodiversity and prevent the next pandemic (疫 情)?Join scientist Cristian Samper as he talks about how our ignoring nature caused the pandemic-and how we can seize a unique opportunity to build back better.This free event will start at 18:00 pm on 15 April. Origins of life Why is the planet the way it is?How did we get here?Does everything happen for a reason or are some things left to chance?Research shows we live in a world driven by chance.In this talk,biologist Sean B Carroll will tell the stories of the mother of all accidents,and the surprising power of chance in our lives and the world.This event will start at 19:30 pm on 22 April and will last two hours.Standard ticket price:£18(A 10% discount for those who buy the ticket before April 17.) The truth about exercise Should we all be hitting the gym three times a week?Should we worry about sitting to omuch?If you are strong and fit,can you get away with being inactive?In this talk,specialist Jason Gill introduces what science can really tell us about how much we need to move to live a healthy life.This event will start at 19:00 pm on May 13 and will last one hour,Standard ticket price:£12(A 15% discount for those who buy the ticket before May 8.) 1. How much should you at least spend on the event about the handshake? A. £10.2. B. £12. C. £13. D. £16.2. 2. From whom can you learn about the origins of life? A. Ella Al-Shamahi. B. Cristian Samper. C. Sean B Carroll. D. Jason Gill. 3. What does the four online talks have in common? A. They are science-based. B. They are about cultures. C. They are related to nature. D. They are intended for the young. 【答案】1. B 2. C 3. A 【解析】 【分析】这是一篇应用文。文章讲述了四个在线演讲的具体内容和活动安排。 【1 题详解】 细节理解题。根据第一段“Standard ticket price:£15(A 20% discount for those who buy the ticket before March 20.)( 标准票价:15 英镑(3 月20 日前购票可享受8 折优惠)。)”可知,如 果你想了解“握手”方面的活动,你至少需支付:15-15×20%=£12。故选B。 【2 题详解】 细节理解题。根据第三段标题“Origins of life ”和“In this talk,biologist Sean B Carroll will tell the stories of the mother of all accidents,and the surprising power of chance in our lives and the world.(在这次演讲中,生物学家Sean B Carroll 将讲述所有意外之母的故事,以及机遇 在我们的生命和世界中的惊人力量。)”可知,从Sean B Carroll 那,我们可以得知生命的起 源。故选C。 【3 题详解】 细节理解题。根据第一段“In this talk,scientist Ella Al-Shamahi examines the power of touch and argues the handshake is at least 7 million years old .(在这次谈话中,科学家Ella Al- Shamahi 检验了触摸的力量,并认为握手至少有700 万年的历史。);第二段“Join scientist Cristian Samper as he talks about how our ignoring nature caused the pandemic-and how we can seize a unique opportunity to build back better.(科学家Cristian Samper 讲述了我们对自然的 忽视是如何导致这场大流行的,以及我们如何抓住一个独特的机会,更好地重建家园。); 第三段标题“Origins of life ”和“In this talk,biologist Sean B Carroll will tell the stories of the mother of all accidents,and the surprising power of chance in our lives and the world.(在这次 演讲中,生物学家Sean B Carroll 将讲述所有意外之母的故事,以及机遇在我们的生命和世 界中的惊人力量。)”和第四段“In this talk,specialist Jason Gill introduces what science can really tell us about how much we need to move to live a healthy life.(在这次谈话中,专家 Jason Gill 向我们介绍了科学能告诉我们的健康生活所需的运动量。)”可知,这四个在线演 讲都是和科学相关的。故选A。 B As a rider, Anna Kiesenhofe’s Olympics victory might be a surprise. The winner of the road race at the Tokyo Olympics left the sport at the end of 2017 when she found herself out of contract (合同). She came into Tokyo without a professional team and left as an Olympic champion. The 30-year old began her cycling career in 2014 after running injuries that prevented her from continuing her pursuits of triathlon (铁人三项). She later joined a Catalan team and won the Spanish National Cup in 2016. The then-26 year old signed her first professional contract with Lotto Soudal Ladies for the following season. However, she ended her 2017 campaign in April and did not sign a contract for 2018, eventually taking a year off the bike. In 2019, Kiesenhofer came back to the sport as a rider, winning the Austrian national road race. Despite her results, Kiesenhofer sill had no professional contract while going into the Tokyo Olympics. Kiesenhofer was the first rider to attack in the Olympic road race, eventually forming a breakaway along with Carl Oberholzer, Omer Shapira, Vera Looser and Anna Plichta, which went on to reach a gap of 11 minutes. After Looser and Oberholzer were dropped, Kiesnhofer ataced her two remaining breakaway companions. After Shapira and Plichta were caught by the peloton (主车群),
| ||
下载文档到本地,方便使用
共 22 页, 还有
5 页可预览,
继续阅读
文档评分


安徽省江淮名校2021-2022学年高二上学期第一次阶段检测物理答案